Asioiden käsittelyajat

Käsittelyajat edellyttävät, että olet toimittanut kaikki sinulta pyydetyt asiakirjat TE-toimistoon. Määräaika lähtee kulumaan vasta, kun viimeinenkin tarvittava asiakirja on toimitettu. Muistathan, että voit seurata oman asiasi käsittelyn etenemistä Oma asiointi -palvelussa verkossa.

Koronavirusepidemian aiheuttaneen tilanteen vuoksi käsittelyajoissamme on tällä hetkellä viivettä. Ethän soita tai laita yhteydenottopyyntöjä asiasi käsittelyn nopeuttamiseksi, vaan odota rauhassa. Asiasi käsittely ei nopeudu uusien yhteydenottojen myötä.

Näet työvoimapoliittiset lausuntosi Oma asiointi- palvelustamme pankkitunnuksilla tai henkilökortilla kirjautuen.

Oma asiointi-palvelu

Asiakkaiden lähettämä kirjeposti

  • Pirkanmaan TE-toimiston postiosoitteeseen lähetetty posti käsitellään viimeistään kymmenen päivän kuluttua saapumisesta. Tässä ajassa esimerkiksi todistusjäljennökset kirjataan asiakkaiden tietoihin saapuneeksi.
  • Posti kirjataan saapuneeksi vastaanottopäivänä.

Pirkanmaan TE-toimiston yhteystiedot

Työnhakijaksi ilmoittautuminen *25.5.2020

Käsittelemme parhaillaan viikolla 18 ja 19 saapuneita ilmoittautumisia työnhakijaksi. Käsittelyaika vaihtelee ilmoittautumistavastasi riippuen. Paperilomakkeella ilmoittautuneiden käsittelyaika on pidempi.

Kun ilmoittautumisesi on käsitelty, siirrämme asiasi suoraan työttömyysetuutesi maksajalle. Seuraa käsittelyä Oma asiointi -palvelussa mahdollisuuksiesi mukaan. Hae työttömyysetuutta maksajaltasi. 

Asiakkaiden yhteydenottopyynnöt *25.5.2020

Käsittelemme parhaillaan viikolla 20 saapuneita yhteydenottopyyntöjä. Pyyntöjen käsittelyaika on viikosta kahteen viikkoa.

Työttömyysturva *1.6.2020

Käsittelemme parhaillaan viikolla 20 palautettuja työttömyysturvan selvityksiä. Kun vastaat pyydettyihin selvityksiin Oma asiointi -palvelun kautta, saat selvityksesi nopeammin käsittelyjonoon.

Työvoimapoliittinen lausunto tulee antaa viimeistään 30 päivän kuluessa siitä, kun hakija on toimittanut lausunnon antamiseksi tarpeellisen selvityksen tai kun määräaika selvityksen antamiseen on päättynyt.

Työkokeilu  *25.5.2020

Käsittelyaika noin kymmenen päivää siitä, kun työnhakutietosi ovat kunnossa ja työkokeilusopimus toimitettu TE-toimistoon

Palkkatuki *25.5.2020

Kun haet palkkatukea verkossa, voit myös seurata hakemuksesi käsittelyn etenemistä. Käsittelyaika on noin kymmenen päivää.

Palkkatukiperusteet ovat muuttuneet ja käytössä ovat uuden lain mukaiset lomakkeet. Palkkatuen maksatus on siirtynyt ELY-keskusten ja TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus KEHA:lle.

Lisätietoa maksatusalueista

Starttiraha *25.5.2020

Starttirahan käsittelyaika on noin kymmenen päivää siitä, kun kaikki päätöksen tekoon liittyvät tiedot ja asiakirjat sekä tarvittaessa pyydetty ulkopuolisen lausunnonantajan lausunto on toimitettu TE-toimistoon. Tämän jälkeen TE-toimiston asiantuntija ottaa yhteyttä puhelimitse starttirahan hakijaan.

Starttirahaa haetaan sähköisesti Oma asiointi -palvelussa. Hakemuksen käsittelyn etenemistä voi seurata verkkopalvelun kohdasta Omat tiedot, Yhteydenotot.

Starttirahan maksaa kuukausittain TE-toimiston kehittämis- ja hallintokeskus KEHA. Maksatus tapahtuu KEHA-keskuksen sivuilla ilmoitetun aikataulun mukaisesti.

Lisätietoja starttirahan hakemisesta ja maksupäivistä

Maksatusalueiden yhteystiedot

Omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella *25.5.2020

Kun saat valintatiedon opiskelupaikastasi, toimita omat perustelusi koulutustarpeelle ja kouluttajan selvitys TE-toimistoon mahdollisimman pian. Emme käsittele puutteellisia hakemuksia. Sinuun ollaan yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse 0295-alkuisesta numerosta, kun asia on käsitelty.

Lisätietoa ja palautettavat lomakkeet

Työntekijän oleskelulupahakemukset
Ansökningar om uppehållstillstånd för arbetstagare *25.5.2020

Työntekijän oleskelulupahakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Tällä hetkellä käsittelemme maaliskuussa saapuneita hakemuksia.

Behandlas i ankomstordning. För närvarande handläggs ansökningar som har lämnats i mars.
 

*Tietojen päivityspvm. pvm.kk.vuosi

Päivitetty 1.6.2020
Oma
asiointi