Asioiden käsittelyajat

Käsittelyajat edellyttävät, että olet toimittanut kaikki sinulta pyydetyt asiakirjat TE-toimistoon. Määräaika lähtee kulumaan vasta, kun viimeinenkin tarvittava asiakirja on toimitettu. Muistathan, että voit seurata oman asiasi käsittelyn etenemistä Oma asiointi -palvelussa verkossa.

Koronavirusepidemian aiheuttaneen poikkeustilanteen vuoksi käsittelyajoissamme saattaa esiintyä viivettä. Ethän soita tai laita yhteydenottopyyntöjä asiasi käsittelyn nopeuttamiseksi, vaan odota rauhassa. Asiasi käsittely ei nopeudu uusien yhteydenottojen myötä.

Näet työvoimapoliittiset lausuntosi Oma asiointi- palvelustamme pankkitunnuksilla tai henkilökortilla kirjautuen.

Oma asiointi-palvelu

Asiakkaiden lähettämä kirjeposti

  • Kirjeposti kirjataan saapuneeksi vastaanottopäivänä.
  • Pirkanmaan TE-toimiston postiosoitteeseen lähetetty posti käsitellään viimeistään kymmenen päivän kuluttua saapumisesta.
  • Postitse saapuneet tiedot kirjataan saapuneeksi asiakkaan tietoihin.

Pirkanmaan TE-toimiston yhteystiedot

Työnhakijaksi ilmoittautuminen *8.7.2020

Käsittelemme parhaillaan viikosta 26 alkaen saapuneita ilmoittautumisia työnhakijaksi. 

Kun ilmoittautumisesi on käsitelty, siirrämme asiasi suoraan työttömyysetuutesi maksajalle. Seuraa käsittelyä Oma asiointi -palvelussa mahdollisuuksiesi mukaan. Hae työttömyysetuutta maksajaltasi. 

Asiakkaiden yhteydenottopyynnöt *8.7.2020

Käsittelemme parhaillaan viikolla 27 saapuneita yhteydenottopyyntöjä. Pyyntöjen käsittelyaika on noin viisi arkipäivää.

Työttömyysturva

Työttömyysturvan selvitysten käsittelyaika on kolmesta neljään viikkoa vastineen palauttamisesta. Saat selvityksesi nopeammin käsittelyjonoon, kun vastaat pyydettyihin selvityksiin Oma asiointi -palvelun kautta.

Työvoimapoliittinen lausunto pitää antaa viimeistään 30 päivän kuluessa siitä, kun hakija on toimittanut lausunnon antamiseksi tarpeellisen selvityksen tai määräaika selvityksen antamiseen on päättynyt.

Työkokeilu *8.7.2020

Työkokeilusopimuksen käsittelyaika noin kymmenen päivää siitä, kun työnhakutietosi ovat kunnossa ja sopimus on toimitettu TE-toimistoon.

Palkkatuki *8.7.2020

Voit seurata palkkatukihakemuksesi käsittelyn etenemistä, kun haet tukea verkossa. Palkkatuen käsittelyaika on noin kymmenen päivää.

Palkkatukiperusteet ovat muuttuneet ja käytössä ovat uuden lain mukaiset lomakkeet. Palkkatuen maksatus on siirtynyt ELY-keskusten ja TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus KEHA:lle.

Lisätietoa maksatusalueista

Starttiraha *8.7.2020

Starttirahan käsittelyaika on noin kymmenen päivää siitä, kun kaikki päätöksen tekoon liittyvät tiedot ja asiakirjat sekä tarvittaessa pyydetty ulkopuolisen lausunnonantajan lausunto on toimitettu TE-toimistoon. Tämän jälkeen TE-toimiston asiantuntija ottaa yhteyttä puhelimitse starttirahan hakijaan.

Starttirahaa haetaan sähköisesti Oma asiointi -palvelussa. Hakemuksen käsittelyn etenemistä voi seurata verkkopalvelun kohdasta Omat tiedot, Yhteydenotot.

Starttirahan maksaa kuukausittain TE-toimiston kehittämis- ja hallintokeskus KEHA. Maksatus tapahtuu KEHA-keskuksen sivuilla ilmoitetun aikataulun mukaisesti.

Lisätietoja starttirahan hakemisesta ja maksupäivistä

Maksatusalueiden yhteystiedot

Omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella *8.7.2020

Kun saat valintatiedon opiskelupaikastasi, toimita omat perustelusi koulutustarpeelle ja kouluttajan selvitys TE-toimistoon mahdollisimman pian. Emme käsittele puutteellisia hakemuksia. Kun asiasi on käsitelty, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse 0295-alkuisesta numerosta.

Lisätietoa ja palautettavat lomakkeet

Työntekijän oleskelulupahakemukset
Ansökningar om uppehållstillstånd för arbetstagare *8.7.2020

Työntekijän oleskelulupahakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Tällä hetkellä käsittelemme kesäkuussa saapuneita hakemuksia.

Behandlas i ankomstordning. För närvarande handläggs ansökningar som har lämnats i juni.
 

*Tietojen päivityspvm. pvm.kk.vuosi

Päivitetty 9.7.2020
Oma
asiointi
Haussa olevat työpaikat

Haussa oleva työvoimakoulutus

Ålands arbetskrafts- och studieservicemyndighet (Ahvenanmaan työmarkkina- ja opintopalveluviranomainen)