Määräaikaishaastattelut ja infotilaisuudet

TE-toimisto pitää entistä tiiviimmin yhteyttä työnhakijoihin. Työnhakijat haastatellaan ja heidän työllistymissuunnitelmansa tarkistetaan aina kolmen kuukauden yhdenjaksoisen työttömyyden jälkeen.

Taustaa
Pääministeri Juha Sipilän hallitus päätti syksyn 2016 budjettiriihessä tehostaa työvoimapalveluja ja lisätä yksityisten palveluntuottajien käyttöä TE-palveluissa.

Määräaikaishaastattelut

Määräaikaishaastattelujen tarkoitus on palvella työtöntä. Haastattelun yhteydessä sovittavassa työllistymissuunnitelmassa sovitaan tarkemmin työnhausta ja työllistymistä edistävistä palveluista. Tavoitteena on, että työnhakija pääsee takaisin kiinni työelämään ja että avoimet työpaikat täytetään mahdollisimman nopeasti. Pirkanmaan TE-toimisto haastattelee asiakkaita asiakkaan palvelutarpeen mukaan puhelimitse, käyntiasioinnin yhteydessä sekä etäyhteyksin (skype-tapaaminen).

Infotilaisuudet

Pirkanmaan TE-toimisto järjestää asiakkaille infotilaisuuksia, joissa Spring House esittelee TE-palveluita ja asiakkaat saavat tukea työllistymissuunnitelman laatimiseksi. Infotilaisuudet tukevat työttömien työnhakijoiden määräaikaishaastattelujen toteuttamista.
Asiakkaat kutsutaan infoihin henkilökohtaisilla kutsuilla. Infotilaisuudessa on paikalla aina myös TE-toimiston asiantuntija.

Huom! Tarkista infopaikan osoite saamastasi kutsusta.

Oma
asiointi