Tietosuojaselosteet

Tietojen käsittely Pirkanmaan TE-toimistossa perustuu lakisääteisen tehtävän suorittamiseen (Laki julkisesta työvoimapalvelusta 916/2012).

Henkilötietoja käsitellään työ- ja elinkeinotoimistossa virkavastuulla. Järjestelmän käyttöoikeuksien hallinnalla on varmistettu, että järjestelmään tallennettuja tietoja voivat tarkastella vain siihen oikeutetut virkailijat. Virkailijoiden käyttöoikeudet määrittelee toimiston johtaja tai TE-toimiston työjärjestyksessä määrätty muu virkamies.

Uuteen EU:n yleiseen tietosuoja-asetukseen liittyviä keskeisimpiä kysymyksiä

Mistä saan tietoa ja ohjeita omien tietojeni tarkastamiseen?

Ohjeita omien tietojesi tarkastamiseen löydät osoitteesta https://ohje.te-palvelut.fi/hloasiakas/fi/omaasiointi/omientietojentarkistaminen. Voit tarkistaa tietojasi myös TE-palveluiden asiakastietojärjestelmässä Oma asiointi -palvelussa.

Voinko kieltää tai rajoittaa tietojeni käsittelyä?

Asiakkaan oikeus kieltää tai rajoittaa tietojen käsittelyä ei koske sellaista tilannetta, jossa tietojen käsittely perustuu lakisääteisen tehtävän suorittamiseen. Siten tietojen käsittelyä TE-toimistossa ei voi kieltää tai rajoittaa.

Voinko poistaa tietojani?

Oikeus poistaa tietoja ei koske sellaista tilannetta, jossa tietojen käsittely perustuu lakisääteisen tehtävän suorittamiseen. Siten tietojen käsittelyä TE-toimistossa ei voi kieltää tai rajoittaa.

Voinko kieltää tietojeni luovuttamisen toiselle viranomaiselle?

Oikeus kieltää tietojen luovutus toiselle rekisterinpitäjälle ei koske sellaista tilannetta, jossa tietojen siirto perustuu lakisääteisen tehtävän suorittamiseen. Siten TE-toimistoa ei voi kieltää luovuttamasta tietoa toiselle viranomaiselle.

Voinko saada tietää, kuka on katsellut tietojani?

TE-toimisto ei pysty tarjoamaan lokitietoja tietojen katselusta. Asiakaspalvelun tietojärjestelmäämme jää aina merkintä, kun virkailija kirjautuu sisään. Järjestelmään ei kuitenkaan tallennu, kenen tietoja virkailija on katsellut.

Miten suojaan tietojani asioidessani TE-toimistossa?

Huolehdi, ettei papereitasi unohdu tulostimeen tai skanneriin, tyhjennä käyttämäsi asiakastietokoneen selainhistoria ja harjoita varovaisuutta puhuessasi henkilökohtaisista asioistasi avoimessa aulatilassa.

Pirkanmaan TE-toimiston Tampereen toimipisteen aulatilassa työskentelevät Spring Housen työnhaun ohjaajat eivät ole TE-toimiston virkailijoita.

Kuka on tietosuojavastaava?

Pirkanmaan TE-toimiston tietosuojavastaava on KEHA-keskuksen tietosuojavastaava Sanni Harju. Tietosuojavastaavan tavoitat tarvittaessa sähköpostitse osoitteella tietosuoja.keha@ely-keskus.fi.

Mistä löydän Oma asiointi -palvelun tietosuojaselosteen?

Oma asiointi -palvelun käyttöehtoihin ja rekisteriselosteeseen voit tutustua osoitteessa https://ohje.te-palvelut.fi/hloasiakas/fi/kayttoehdotjarekisteriseloste.

Asiakastyytyväisyys

Kehitämme jatkuvasti toimintatapojamme paremman asiakaspalvelun hyväksi mm. seuraavin keinoin:

  • Keräämme puhelinpalveluumme soittaneilta asiakaspalautetta satunnaisotannalla. Kysely tehdään tekstiviestitse Elisa Dialogi-järjestelmää käyttäen, johon asiakkaat voivat halutessaan vastata maksuttomasti ja helposti.
  • Työ- ja elinkeinoministeriö teettää vuosittain valtakunnallisia asiakaspalvelukyselyitä puhelinhaastatteluina sekä työnhakija-asiakkaille, että työnantajille. Kyselyt antavat tärkeää palautetta palvelumme laadusta.
  • Tapahtumia koskevat palautteet kerätään sähköisesti.
  • Asiakkaat voivat jättää palautetta TE-toimiston toiminnasta ja palvelusta sekä toimistot.te-palvelut.fi -palvelun toimivuudesta sähköisellä palautelomakkeella
  • Saadut palautteet käsitellään säännöllisesti toimiston johtoryhmässä.