Työnhakija

Voit olla työnhakijana eli TE-palveluiden asiakkaana vaikka et olisikaan työtön. Asiointi kanssamme onnistuu monen kanavan kautta. Huomaathan, että valittu asiointikanava vaikuttaa palveluusi. Ilman aikavarausta tapahtuvassa asioinnissa palvelua on varauduttava odottamaan.

Jos jäät työttömäksiJos sinut lomautetaanNäin asioit kanssammeAsiakkaana TE-palveluissaTyönhakijan oikeudet ja velvollisuudet

Työnhaun käynnistäminen ja asiointi Pirkanmaan TE-toimiston kanssa

Työnhaun käynnistäminen Oma asiointi -palvelussa on toistaiseksi mahdollista vain EU/ETA-maiden kansalaisille. Jos et ole EU/ETA-alueen tai Sveitsin kansalainen, ole hyvä ja käynnistä työnhakusi käymällä henkilökohtaisesti Pirkanmaan TE-toimiston Tampereen toimipaikassa, jossa työnhaun ohjaajat opastavat sinua työnhakijaksi ilmoittautumisessa.

Verkossa

Oma asiointi -palvelussa voit ilmoittaa lähes kaikki palvelutarpeet ja työnhaun muutokset. Voit aloittaa työnhakusi ja ilmoittaa työllistymiseesi vaikuttavat seikat, kuten ammattitaidon, työkyvyn ja työnhakutaitosi verkkopalveluiden kautta ilman henkilökohtaista asiointia TE-toimistossa. Jos olet työssä oleva työnhakija, voit lisäksi ilmoittaa muutokset esim. työttömyyteen, lomautukseen tai lyhennettyyn työviikkoon liittyen. Työnhaun ja työttömyyden päättymisestä ilmoittaminen on myös luonnolllisesti osa verkkopalveluitamme.

Opastusta verkkoasiointiin saat TE-puhelinpalvelusta sekä työnhaun ohjaajilta Tampereen toimipaikasta aukioloaikoina.

Tietoa työnhaun käynnistämisestäOma asiointi -palveluPirkanmaan TE-toimiston yhteystiedot

Puhelimitse

Asiointi puhelimitse TE-toimiston kanssa korvaa monesti kokonaan henkilökohtaisen käynnin.

TE-puhelinpalvelutPuheluhinnat

Lähettämällä yhteydenottopyyntö

Jos asiasi ei ole kovin kiireellinen, voit lähettää TE-toimistolle yhteydenottopyynnön Oma asiointi -palvelun kautta. Yhteydenottopyyntöösi vastataan puhelimitse. Huomaathan, että ajanvarauksia koskevat peruutukset tulee tehdä soittamalla TE-puhelinpalveluun tai kutsussa ilmoitetuun numeroon.

Yhteydenottopyyntö

Postitse

Toimitathan asiakirjoja TE-toimistolle vain pyydettäessä. Jos sinua on pyydetty toimittamaan kopioita asiakirjoista, lähetäthän ne postitse tai jätä asiakirjakopiot vaihtoehtoisesti käyntiasioinnin yhteydessä kirjekuoreen suljettuna. Pirkanmaan TE-toimiston asiakaspostilaatikko sijaitsee Tampereen toimipaikan ensimmäisessä kerroksessa.

Pirkanmaan TE-toimiston yhteystiedot

Kasvokkain

Henkilökohtaisen ajanvarauksen aikana asiakkaat saavat palvelutarpeensa mukaista yksilöllistä tukea ja ohjausta mm. ammatillisen osaamisen kehittämiseen ja koulutustarpeen selvittämiseen sekä työmarkkinavalmiuksien kehittämiseen ja työ- ja toimintakyvyn arviointiin. Mikäli arvelet tarvitsevasi henkilökohtaista aikavarausta, lähetä meille yhteydenottopyyntö Oma asiointi -palvelun kautta. Aikavarauksen tarve arvioidaan aina ensin puhelimitse TE-palvelujen asiantuntijan kanssa.

Asiointi ilman ajanvarausta

Ilman ajanvarausta tapahtuvassa asioinnissa saat neuvoja ja opastusta työnhaun ohjaajilta. Opastuspalvelut ovat käytössä Tampereen toimipaikassa aukioloaikojen puitteissa. Työnhaun ohjaajat opastavat sinua mm. verkkopalveluiden käytössä, työnhakijaksi ilmoittautumisessa, työpaikkojen etsimisessä ja työttömyysturvan vireille saattamisessa. Työnhaun ohjaajilla ei ole oikeuksia asiakastietoihin eivätkä he tee työvoimapoliittisia lausuntoja. Asioinnin onnistumiseksi, pidäthän verkkopankkitunnukset mukanasi.

Työtarjouksiin reagoiminen

Saadessasi työtarjouksen, hae tarjottua työtä ja ilmoita TE-toimistolle tarjottuun työhön hakemisestasi 14 vuorokauden kuluessa tarjouksen saamisesta. Jos työpaikkailmoituksella on hakuaika, ilmoita meille viimeistään hakemisestasi viimeistä hakupäivää seuraavana päivänä. Asiasta ilmoittaminen onnistuu Oma asiointi -palvelun kautta.

Oma asiointi -palvelu
Toimiston asiakaspuhelimilla voit soittaa maksutta TE-puhelinpalveluun tai esimerkiksi työtarjouksen saatuasi työnantajalle.

Tapahtumat

Tuet työnhakuasi osallistumalla Pirkanmaan alueella järjestettäviin työllisyystapahtumiin. Tapahtumia löydät tapahtumakalenteristamme ja voit lukea niistä myös sähköisen palvelutiedotteen kautta. Lisätietoa ja vinkkejä ajankohtaisesta palvelutarjonnasta saat seuraamalla meitä sosiaalisessa mediassa.

FacebookTwitterLinkedInInstagramYoutube

Oma
asiointi

Viestit TE-toimistolle

YhteydenottopyyntöTyötarjoukseen vastaaminen