Työnhakija

TE-palvelujen asiantuntijan kanssa sovit, millä tavalla asioit työ- ja elinkeinopalveluissa. Voit asioida monen kanavan kautta. Valittu asiointikanava vaikuttaa palveluun. Esim. asiointi ilman ajanvarausta tarkoittaa pääsääntöisesti sitä, että asiakkaan on varauduttava odottamaan palvelua.

Verkossa
Verkkoasiointiin saat opastusta TE-puhelinpalvelusta.
Toimipaikan aukioloaikana saat opastusta myös työnhaun ohjaajilta, Tampereella.

TE-puhelinpalvelu Pirkanmaan TE-toimiston yhteystiedot

Huom! Muut kuin EU/ETA-kansalaiset eivät toistaiseksi voi käynnistää työnhakuaan Oma asiointi -verkkopalvelussa. Jos et ole EU/ETA-alueen tai Sveitsin kansalainen, ole hyvä ja käy työnhaun käynnistämiseksi henkilökohtaisesti Pirkanmaan TE-toimiston Tampereen toimipaikassa, jossa työnhaun ohjaajat opastavat työnhakijaksi ilmoittautumisessa.

Puhelimitse
Puhelinasiointi korvaa monessa tilanteessa kokonaan henkilökohtaisen käynnin TE-toimistossa.

TE-puhelinpalveluPuheluhinnat

Lähettämällä yhteydenottopyyntö
Mikäli asiasi ei ole kiireellinen, voit lähettää toimistolle yhteydenottopyynnön Oma asiointi -palvelun kautta, jolloin me soitamme sinulle. Lisätietoa alla olevasta linkistä.

Yhteydenottopyyntö

(Ajanvarauksen peruutukset tulee tehdä soittamalla TE-puhelinpalveluun tai kutsussa ilmoitetuun numeroon.)

Postitse
TE-toimistoon ei enää tarvitse toimittaa asiakirjoja kuin pyydettäessä. Jos sinua on pyydetty toimittamaan kopioita asiakirjoista, lähetä ne postitse osoitteeseen: Pirkanmaan TE-toimisto, PL 587, 33101 Tampere.

Kasvokkain
Henkilökohtaisella ajanvarauksella asiakkaat saavat palvelutarpeensa mukaista yksilöllistä tukea ja ohjausta mm. ammatillisen osaamisen kehittämiseen ja koulutustarpeen selvittämiseen sekä työmarkkinavalmiuksien kehittämiseen ja työ- ja toimintakyvyn arviointiin. Mikäli arvelet tarvitsevasi henkilökohtaista aikavarausta, lähetä meille yhteydenottopyyntö. Aikavarauksen tarve arvioidaan aina ensin puhelimitse TE-palvelujen asiantuntijan kanssa.

Asiointi ilman ajanvarausta
Tampereen toimipaikassa voi asioida toimiston aukioloaikoina ilman ajanvarausta ja silloin opastuspalveluja tarjoavat työnhaun ohjaajat. Työnhaun ohjaajat opastavat mm. verkkopalveluiden käytössä, työnhakijaksi ilmoittautumisessa, työttömyysturvan vireille saattamisessa,  työpaikkojen etsimisessä ja CV-netin täyttämisessä. Työnhaun ohjaajat eivät tee työvoimapoliittisia lausuntoja, eikä heillä ole oikeuksia asiakkaiden tietoihin. Tämän vuoksi pidä verkkopankkitunnukset mukana asioinnin onnistumiseksi.


Työtarjouksiin reagoiminen
Tarjoamme aktiivisesti töitä. Kun saat työtarjouksen, hae tarjottua työtä ja ilmoita meille tarjottuun työhön hakemisestasi 14 vuorokauden kuluessa siitä, kun sait tarjouksen. Jos työpaikkailmoituksella on hakuaika, ilmoita meille viimeistään hakemisestasi viimeistä hakupäivää seuraavana päivänä. Asiasta ilmoittaminen onnistuu Oma asiointi -palvelun kautta.

Oma asiointi -palvelu
Toimiston asiakaspuhelimilla voit soittaa maksutta TE-puhelinpalveluun tai esimerkiksi työtarjouksen saatuasi työnantajalle.

Olet lämpimästi tervetullut rekrytointitapahtumiin, joita järjestämme Pirkanmaan alueella. Hyviä vinkkejä tapahtumista saat myös seuraamalla some-kanaviamme: twitter blogi LinkedIn  I  Instagram facebook  Periscope  I  Snapchat = TEpalvelutPIR

Kaikki tapahtumat löytyvät tapahtumakalenterista.

Tapahtumakalenteri