Työnhakija

Asiointi TE-toimiston kanssa on mahdollistettu monen eri kanavan kautta. Valittu asiointikanava vaikuttaa palveluusi, sillä esimerkiksi ilman aikavarausta tapahtuva asiointi tarkoittaa pääsääntöisesti sitä, että palvelua on varauduttava odottamaan.

Huomioithan, että työnhaun käynnistäminen Oma asiointi -palvelussa on toistaiseksi mahdollista vain EU/ETA-maiden kansalaisille. Jos et ole EU/ETA-alueen tai Sveitsin kansalainen, ole hyvä ja käynnistä työnhakusi käymällä henkilökohtaisesti Pirkanmaan TE-toimiston Tampereen toimipaikassa, jossa työnhaun ohjaajat opastavat sinua työnhakijaksi ilmoittautumisessa.

Verkossa
Oma asiointi -palvelussa voit ilmoittaa lähes kaikki palvelutarpeet ja työnhaun muutokset. Voit aloittaa työnhakusi ja ilmoittaa työllistymiseesi vaikuttavat seikat, kuten ammattitaidon, työkyvyn ja työnhakutaitosi verkkopalveluiden kautta ilman henkilökohtaista asiointia TE-toimistossa. Jos olet työssä oleva työnhakija, voit lisäksi ilmoittaa muutokset esim. työttömyyteen, lomautukseen tai lyhennettyyn työviikkoon liittyen. Työnhaun ja työttömyyden päättymisestä ilmoittaminen on myös luonnolllisesti osa verkkopalveluitamme.

Opastusta verkkoasiointiin saat TE-puhelinpalvelusta sekä työnhaun ohjaajilta Tampereen toimipaikasta aukioloajan puitteissa.

Oma asiointi -palvelu

TE-puhelinpalvelu

Pirkanmaan TE-toimiston yhteystiedot
Puhelimitse
Asiointi puhelimitse korvaa monesti kokonaan henkilökohtaisen käynnin TE-toimistossa.

TE-puhelinpalvelut

Puheluhinnat

Lähettämällä yhteydenottopyyntö
Jos asiasi ei ole kovin kiireellinen, voit lähettää TE-toimistolle yhteydenottopyynnön Oma asiointi -palvelun kautta. Yhteydenottopyyntöösi vastataan puhelimitse. Huomaathan, että ajanvarauksia koskevat peruutukset tulee tehdä soittamalla TE-puhelinpalveluun tai kutsussa ilmoitetuun numeroon. Lue lisätietoa alla olevasta linkistä.

Yhteydenottopyyntö

Postitse
Toimita asiakirjoja TE-toimistolle vain pyydettäessä. Jos sinua on pyydetty toimittamaan kopioita asiakirjoista, lähetä ne postitse osoitteella Pirkanmaan TE-toimisto, PL 587, 33101 Tampere. Vaihtoehtoisesti voit toimittaa kopiot kirjekuoressa Pirkanmaan TE-toimiston Tampereen toimipaikan asiakaspostilaatikkoon.

Kasvokkain
Henkilökohtaisen ajanvarauksen aikana asiakkaat saavat palvelutarpeensa mukaista yksilöllistä tukea ja ohjausta mm. ammatillisen osaamisen kehittämiseen ja koulutustarpeen selvittämiseen sekä työmarkkinavalmiuksien kehittämiseen ja työ- ja toimintakyvyn arviointiin. Mikäli arvelet tarvitsevasi henkilökohtaista aikavarausta, lähetä meille yhteydenottopyyntö Oma asiointi -palvelun kautta. Aikavarauksen tarve arvioidaan aina ensin puhelimitse TE-palvelujen asiantuntijan kanssa.

Asiointi ilman ajanvarausta
Ilman ajanvarausta tapahtuvassa asioinnissa saat neuvoja ja opastusta työnhaun ohjaajilta. Opastuspalvelut ovat käytössä Tampereen toimipaikassa aukioloaikojen puitteissa. Työnhaun ohjaajat opastavat sinua mm. verkkopalveluiden käytössä, työnhakijaksi ilmoittautumisessa, työpaikkojen etsimisessä ja työttömyysturvan vireille saattamisessa. Työnhaun ohjaajilla ei ole oikeuksia asiakastietoihin eivätkä he tee työvoimapoliittisia lausuntoja. Asioinnin onnistumiseksi, pidäthän verkkopankkitunnukset mukanasi.

Työtarjouksiin reagoiminen
Saadessasi työtarjouksen, hae tarjottua työtä ja ilmoita TE-toimistolle tarjottuun työhön hakemisestasi 14 vuorokauden kuluessa tarjouksen saamisesta. Jos työpaikkailmoituksella on hakuaika, ilmoita meille viimeistään hakemisestasi viimeistä hakupäivää seuraavana päivänä. Asiasta ilmoittaminen onnistuu Oma asiointi -palvelun kautta.

Oma asiointi -palvelu
Toimiston asiakaspuhelimilla voit soittaa maksutta TE-puhelinpalveluun tai esimerkiksi työtarjouksen saatuasi työnantajalle.

Tapahtumat
Olet tervetullut osallistumaan erilaisiin työnhakua tukeviin tapahtumiin, joita järjestämme Pirkanmaan alueella. Kaikkien tapahtumien tiedot löydät tapahtumakalenteristamme. Voit lukea tapahtumista myös ajankohtaistarjontamme kokoavasta sähköisestä palvelutiedotteesta.

Tietoa ja vinkkejä ajankohtaisesta palvelutarjonnastamme saat myös seuraamalla sosiaalisen median kanaviamme.

Facebook

Twitter

LinkedIn

Instagram

Youtube