Työnhakuvalmennukset

Järjestämme työnhakuun liittyviä valmennuksia monipuolisesti ryhminä Tampereen toimipaikassa ja verkossa verkkoluentoina. Paikkasi ryhmästä saat varattua tapahtumakalenterimme kautta. Tutustu lisäksi Työnhaun ohjaus verkossa -palveluun, josta saat apua yksilöllisesti.

Työnhaku ja työnhaun asiakirjat

Työnhaku sosiaalisessa mediassa

Kuinka kerron osaamisestani

Trainings in English, check here.

Hakemus ja CV kuntoon 

Kesto: 3,5 h    

Ryhmään ilmoittautuminen: Pirkanmaan TE-toimiston tapahtumakalenterin kautta.

Sisältö:

 • Millainen on hyvä ansioluettelo ja hakemus?
 • Miten omaa hakemusta tai ansioluetteloa voi muokata?

Tämä ryhmä on suunnattu henkilöille, joilta puuttuu ansioluettelo tai työhakemus, tai jotka haluavat päivittää työnhakutaitojaan. Tarkoituksena on, että koulutuksen lopuksi osallistujilla on hyvä perusmalli ansioluettelosta ja avoimesta hakemuksesta.

Ennakkotehtävä on laatia itselleen pohja ansioluettelosta ja hakemuksesta liitteessä olevien mallien avulla. Vaihtoehtoisesti mukanaan voi tuoda jo aiemmin tekemänsä tuotokset. Mikäli hakemus halutaan kohdistaa tiettyyn työpaikkaan, kannattaa mukaan tuoda kyseistä paikkaa koskeva työpaikkailmoitus.

Mukaan tarvitaan CV ja hakemus joko muistitikulla tai sähköpostiin tallennettuna.

LIITE 1: Ansioluettelo
LIITE 2: Hakemus

Erottuva CV ja hakemus

Kesto: 3,5 h (ryhmä) / 2 h (verkkoluento)

Ryhmään ilmoittautuminen: Pirkanmaan TE-toimiston tapahtumakalenterin kautta.

Sisältö:

 • Minulla on jo CV ja hakemuspohja, mutta en ole löytänyt töitä. Miten saisin hiottua ne erottuvammiksi?

Tämä ryhmä on tarkoitettu henkilöille, joilla on korkeakoulututkinto tai jo kokemusta työnhausta. Ryhmän tarkoituksena on herättää ajatuksia ja saada osallistuja näkemään oma ansioluettelonsa ja hakemuksensa työnantajan näkökulmasta. Koulutuksessa esitellään erilaisia tapoja erottua työnhaussa esim. sähköisen portfolion ja video-CV:n avulla. Koulutuksen aikana saa palautetta omista asiakirjoistaan niin toisilta ryhmäläisiltä kuin kouluttajaltakin.

Mukaan tarvitaan CV ja hakemus joko muistitikulla tai sähköpostiin tallennettuna.

Löydä piilotyöpaikat

Kesto: 2 h (verkkoluento)

Ryhmään ilmoittautuminen: Pirkanmaan TE-toimiston tapahtumakalenterin kautta.

Mediassa puhutaan jatkuvasti piilotyöpaikoista ja näkymättömistä työmahdollisuuksista. Noin 70-80 % työpaikoista on ns. piilotyöpaikkoja. Ei siis jäädä odottelemaan hakuilmoitusten avautumista vaan ryhdytään toimeen! 

 Koulutuksessa käsitellään seuraavia asioita: 

 •  Mitä piilotyöpaikat ovat ja miten ne löydetään 
 • Eri kanavat etsimiseen 
 • Käytännön toimet järjestelmälliseen piilotyönhakuun 
 • Jatkosuunnitelma 

Toiminnallisessa koulutuksessa on tavoitteena käytännössä etsiä näkymättömiä työmahdollisuuksia, luoda kontakteja mahdollisiin työnantajiin ja tehdä konkreettinen suunnitelma piilotyöpaikkojen metsästämiseen. 

Ota työnhaku haltuun!

Kesto: 3,5 h

Ryhmään ilmoittautuminen: Pirkanmaan TE-toimiston tapahtumakalenterin kautta.

Koulutus on tarkoitettu juuri työttömiksi jääneille työnhakijoille. Toiminnallisuuden avulla mietitään, mitä on hyvä ottaa huomioon uudessa tilanteessa ja miten tulee toimia. Yhdessä tutkitaan, mistä saa tietoa ja apua, ja etsitään omaa työnhakutyyliä. Koulutuksen aikana jokainen osallistuja laatii itselleen konkreettisen työnhakusuunnitelman. 

Sisältö:

 • Oman tilanteen kartoittaminen 

 • TE-toimisto apuna työnhaussa 

 • Omien työnhakumenetelmien etsiminen 

 • Konkreettinen työnhakusuunnitelma kuukaudeksi eteenpäin

Erotu video-CV:llä

Kesto: 3,5 h (ryhmä) / 2 h (verkkoluento)

Ryhmään ilmoittautuminen: Pirkanmaan TE-toimiston tapahtumakalenterin kautta.

Sisältö:

 • Mikä on video-CV?
 • Miksi video-CV kannattaa tehdä?
 • Video-CV vai videohakemus?
 • Miten teen hyvän video-CV:n? Käytännön vinkkejä.
 • Oma video-CV ja palaute

Video-CV:n avulla voit uudella tavalla tuoda esiin omaa osaamistasi, taitojasi ja motivaatiotasi. Sinun on mahdollista jäädä työnantajan mieleen positiivisella ja persoonallisesti erottuvalla tavalla.

Sivun alkuun.

Työnhaun startti -verkkoluento

Kesto: 1 h

Tallenne katsottavissa: katso tallenne.

Sisältö:

 • Mistä töitä?
 • Miten saan hyödynnettyä TE-toimiston sähköistä asiointia työnhaussani?
 • Millä muilla keinoin TE-toimisto voi auttaa minua työllistymisessä?

Tämä koulutus on suunnattu juuri työnhakunsa aloittaneille henkilöille ja niille, jotka haluavat tietää TE-palveluissa tapahtuneista uusimmista päivityksistä. Koulutuksessa neuvotaan, kuinka asiakas voi hyödyntää parhaiten Oma asiointi -palvelua ja käydään läpi myös nykypäivän työnhakua, piilotyöpaikkojen metsästystä ja kouluttautumismahdollisuuksia.

Koulutusta voi seurata omalta tietokoneelta ja osallistua koulutuksen aikana käynnissä olevaan chatiin.

Tavoitteellinen työnhaku -verkkoluento

Kesto: 1 h + aikaa keskustelulle chatissa

Ryhmään ilmoittautuminen: Pirkanmaan TE-toimiston tapahtumakalenterin kautta (live-lähetys 1 krt kuukaudessa) tai katso tallenne.

Sisältö:

 • Oman osaamisen määrittäminen ja esiintuominen
 • Tavoitteiden realistinen asettaminen
 • Työnhakukanavat ja -väylät
 • Piilotyöpaikat; miten lähestyt työnantajaa ja mistä löydät työnantajasi?

Tämä verkkoluento on suunnattu juuri työnhakunsa aloittaneille ja niille, jotka tarvitsevat uutta puhtia työnhakuun. Luennolla käydään läpi oman osaamisen määrittämistä ja tavoitteiden realistista asettamista sekä työnhaun etenemistä erilaisissa työnhaun kanavissa. Luennon päätteeksi tiedät, millaisia ovat asianmukaiset työnhaun asiakirjat ja miten eri tavoin töitä voidaan hakea. Tämä koulutus tarjoaa hyvät perustiedot, joita voidaan syventää muissa työnhaun täsmäkoulutuksissa. Luennon kesto n. 1 h jonka jälkeen on varattu aikaa chat-keskustelulle.

Sivun alkuun.

Sosiaalinen media työnhaussa

Kesto: 3,5 h

Ryhmään ilmoittautuminen: Pirkanmaan TE-toimiston tapahtumakalenterin kautta.

Sisältö:

 • Koulutus on toiminnallinen. Päivän aikana tehdään erilaisia pieniä toiminnallisia tehtäviä oman osaamisen esiintuomiseksi.
 • Sinulla tulisi olla profiilit vähintään kahdessa sosiaalisen median kanavassa (LinkedIn, Twitter, Pinterest ja Facebook) sekä jonkun verran kokemusta niiden käytöstä.

Tämä ryhmä on tarkoitettu niille työnhakijoille, jotka ovat kiinnostuneita tietämään yleisesti, miten sosiaalista mediaa voi hyödyntää työnhaussa. Koulutuksen aikana käydään läpi yleisimmät sosiaalisen median kanavat kuten LinkedIn, Twitter, Pinterest ja Facebook. Koulutuksen jälkeen osallistujilla on mahdollisuus saada kouluttajalta kommentteja omista profiileista, joita käyttää työnhakuun.

Koulutus toteutetaan ryhmäkoulutuksena, jossa osallistujat tekevät toiminnallisia tehtäviä oman verkkoprofiilinsa parantamiseksi. Jokainen osallistuja pääsee harjoittelemaan ja konkreettisesti tekemään oman työnhakuprofiilinsa eteen töitä.

Ryhmässä pohditaan myös osallistujille vastaan tulleita haasteita ja  mahdollisia kompastuskiviä. Kaikki harjoitukset ovat vapaaehtoisia. Harjoitusten tarkoituksena on parantaa näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa hakijana.

Materiaali

Koulutuksessa näytetty verkkomateriaali (nettisivut, blogikirjoitukset, yms.) on saatavilla luettavaksi koulutuksen jälkeen. Kaikki koulutuksessa käytetty materiaali on Spring House Oyn omaisuutta

LinkedIn työnhaussa perusteet

Kesto: 3,5 h

Ryhmään ilmoittautuminen: Pirkanmaan TE-toimiston tapahtumakalenterin kautta.

Sisältö:

 • Koulutus on toiminnallinen. Koulutuksen aikana tehdään erilaisia toiminnallisia tehtäviä oman brändin kehittämiseksi
 • Sinulla olisi hyvä olla profiili luotuna. Tili on ilmainen. Voit luoda profiilin osoitteessa linkedin.com

Tämä ryhmä on tarkoitettu niille LinkedInin käytön aloittaville työnhakijoille, jotka ovat kiinnostuneita tietämään miten sovellusta voi hyödyntää työnhaussa. Koulutuksen jälkeen osallistujalla on käsitys LinkedInistä työnhakukanavana, sekä miten sitä voi hyödyntää oman osaamisen esiintuomisessa.

Koulutus toteutetaan ryhmäkoulutuksena, jossa osallistujat tekevät toiminnallisia tehtäviä oman brändinsä luomiseksi. Kaikki harjoitukset ovat vapaaehtoisia. Niiden tarkoituksena on parantaa mahdollisuuksiasi löytää töitä useita erilaisia kanavia hyödyntäen.

Materiaali

Koulutuksen jälkeen on mahdollista saada henkilökohtaista palautetta omasta profiilista.

Kaikki koulutuksessa käytetty materiaali on Spring House Oyn omaisuutta. Koulutusmateriaalia ei jaeta osallistujille. Koulutuksessa mahdollisesti käytetty verkkomateriaali (nettisivut, blogikirjoitukset, yms.) on saatavilla koulutuksen jälkeen.

Koulutukseen osallistumiseen riittää älypuhelin, jossa on ladattuna käytössä oleva sovellus.

LinkedIn työnhaussa edistyneille

Kesto: 3,5 h (ryhmä) / 2 h (verkkoluento)

Ryhmään ilmoittautuminen: Pirkanmaan TE-toimiston tapahtumakalenterin kautta.

Sisältö:

 • Koulutus on toiminnallinen. Koulutuksen aikana tehdään erilaisia toiminnallisia tehtäviä oman brändin kehittämiseksi
 • Sinulla olisi hyvä olla profiili ollut käytössä jo jonkun aikaa ja hieman kokemusta sen käytöstä.

Tämä ryhmä on tarkoitettu niille LinkedIniä pidempään käyttäneille työnhakijoille, jotka ovat kiinnostuneita tietämään, miten sovellusta voi hyödyntää työnhaussa. Koulutuksen aikana tutustutaan LinkedIn kanavan erilaisiin sisäänrakennettuihin palveluihin. Tarkastellaan omaa viestimistä työnhaun kannalta LinkedInissä ja kuinka sitä voisi tehostaa. Koulutuksen jälkeen osallistujalla on käsitys LinkedInistä työnhakukanavana ja sen muutamista sivutuotteista kuten SlideShare ja Branded.me sekä kuinka niiden avulla voi tehostaa oman osaamisen esiintuomista.

Koulutus toteutetaan ryhmäkoulutuksena, jossa osallistujat tekevät toiminnallisia tehtäviä oman brändin kehittämiseksi. Ryhmässä pohditaan myös osallistujille vastaan tulleita haasteita LinkedInissä ja mahdollisia kompastuskiviä työnhaun näkökulmasta. Kaikki harjoitukset ovat vapaaehtoisia. Niiden tarkoituksena on parantaa näkyvyyttä LinkedInissä työnhakijana sekä ymmärtää miten omaa brändiä voi kehittää enemmän työnhaun näkökulmasta.

Materiaali

Koulutuksen jälkeen on mahdollista saada henkilökohtaista palautetta omasta profiilista.

Kaikki koulutuksessa käytetty materiaali on Spring House Oyn omaisuutta. Koulutusmateriaalia ei jaeta osallistujille. Koulutuksessa mahdollisesti käytetty verkkomateriaali (nettisivut, blogikirjoitukset, yms.) on saatavilla koulutuksen jälkeen.

Koulutukseen osallistumiseen riittää älypuhelin, jossa on ladattuna käytössä oleva sovellus.

Twitter työnhaussa

Kesto: 2 h (verkkoluento)

Ryhmään ilmoittautuminen: Pirkanmaan TE-toimiston tapahtumakalenterin kautta.

Sisältö:

 • Koulutus on toiminnallinen. Koulutuksen aikana teemme erilaisia toiminnallisia tehtäviä oman osaamisen esiin tuomiseksi.
 • Sinulla olisi hyvä olla hieman käyttökokemusta sovelluksesta.

Koulutus on tarkoitettu sellaisille työnhakijoille, jotka ovat kiinnostuneita käyttämään Twitteriä työnhaussa. Sinulla olisi hyvä olla jonkun verran käyttökokemusta sovelluksesta. Koulutuksen tarkoituksena on, että osallistujat osaavat käyttää Twitteriä työnhaussa.

Koulutus toteutetaan ryhmäkoulutuksena, jossa osallistujat tekevät toiminnallisia tehtäviä oman brändinsä kehittämiseksi. Koulutuksessa jokainen osallistuja pääsee konkreettisesti harjoittelemaan Twitterin hyödyntämistä työnhaussa sekä pohtimaan omaa brändiä sosiaalisessa mediassa. Ryhmässä pohditaan vastauksia myös henkilöbrändin työkaluihin ja aiemmista kokemuksista Twitterin hyödyntämisestä. Kaikki harjoitukset ovat vapaaehtoisia. Tarkoituksena on harjoitella Twitterin käyttöä työnhaussa, tarvittavia viestintätaitoja hyvässä ilmapiirissä, jotta tosielämässä menestyttäisiin.

Materiaali

Koulutuksen jälkeen on mahdollista saada henkilökohtaista palautetta omasta profiilistaan.

Kaikki koulutuksessa käytetty materiaali on Spring House Oyn omaisuutta. Koulutusmateriaalia ei jaeta osallistujille. Koulutuksessa näytetty verkkomateriaali (nettisivut, blogikirjoitukset, yms.) on saatavilla koulutuksen jälkeen.

 Koulutukseen osallistumiseen riittää älypuhelin, johon on ladattu Twitter-sovellus.

Brändää itsesi somessa

Kesto: 2 h (verkkoluento)

Ryhmään ilmoittautuminen: Pirkanmaan TE-toimiston tapahtumakalenterin kautta.

Tämä verkkokoulutus on tarkoitettu niille työnhakijoille, jotka ovat kiinnostuneita tietämään yleisesti, miten sosiaalista mediaa voi hyödyntää työnhaussa. Koulutuksen aikana käydään läpi yleisimmät sosiaalisen median kanavat kuten LinkedIn, Twitter, Pinterest ja Facebook, sekä myös tutustutaan bloggaamiseen työhaun välineenä. Koulutuksen jälkeen osallistujalla on käsitys erilaisista sosiaalisen median kanavista ja miten sosiaalista mediaa voi hyödyntää työnhaussa.

 Sisältö:

 • Koulutus on toiminnallinen. Koulutuksen aikana teemme erilaisia pieniä toimivia tehtäviä oman osaamisen esiin tuomiseksi.
 • Sinulla olisi hyvä olla profiilit vähintään kahdessa näistä profiileista, sekä jonkun verran kokemusta niiden käytöstä.

Koulutus toteutetaan verkkokoulutuksena, jossa osallistujat tekevät toiminnallisia tehtäviä oman brändin kehittämiseksi. Ryhmässä pohditaan myös osallistujille vastaan tulleita haasteita sosiaalisessa mediassa, sekä mahdollisia kompastuskiviä. Kaikki harjoitukset ovat vapaaehtoisia, joiden tarkoituksena on parantaa näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa työnhakijana, sekä ymmärtää miten sosiaalista mediaa voi hyödyntää työnhaussa.

Sivun alkuun.

Myy osaamisesi

Kesto: 3,5 h

Ryhmään ilmoittautuminen: Pirkanmaan TE-toimiston tapahtumakalenterin kautta.

Sisältö:

 • Miten valmistaudun kohtaamaan mahdollisen työnantajan?
 • Miten kerron vahvuuksistani työnantajalle?
 • Soitot työnantajalle: mistä puhun ja miten se kannattaa tehdä?

Myy osaamisesi on toiminnallinen ryhmä, jossa harjoitellaan kontaktointia työnantajaan. Lisäksi ryhmässä pohditaan omia vahvuuksia ja saadaan vinkkejä itsensä markkinoimiseen. Ryhmän aikana koostetaan niin sanottu hissipuhe ja harjoitellaan sen pitämistä. Pareittain harjoitellaan myös soittamista työnantajalle. Ryhmän tarkoituksena on kehittää osallistujan taitoja aktiivisessa työnhaussa, verkostojen luomisessa sekä puhelinkontaktoinnissa.

Tästä ryhmästä saat valmiuksia tunnistaa omaa osaamistasi ja rohkeutta kertoa siitä myös muille!

Menesty haastattelussa

Kesto: 3,5 h

Ryhmään ilmoittautuminen: Pirkanmaan TE-toimiston tapahtumakalenterin kautta.

Sisältö:

 • Kuinka valmistaudut haastatteluun
 • Haastattelun kulku
 • Yleisimmät haastattelukysymykset ja niihin vastaaminen

 

Tarkoituksena on pohtia omia vahvuuksia ja sitä, miten ne kannattaisi tuoda esiin haastattelussa. Valmennuksessa pohditaan vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin sekä tehdään harjoituksia pareittain, keskustellaan jännittämisestä ja muista työhaastatteluun liittyvistä asioista koko ryhmän kesken. Lopuksi tehdään pienryhmässä haastatteluharjoitus.

Kaikki harjoitukset ovat vapaaehtoisia.

Uutta potkua työnhakuun

Kesto: 3,5 h

Ryhmään ilmoittautuminen: Pirkanmaan TE-toimiston tapahtumakalenterin kautta.

Sisältö:

 • Jaetaan osallistujien kesken kokemuksia ja vinkkejä liittyen työnhaun eri osa-alueisiin.
 • Tuotetaan yhdessä ajatuksia, joiden avulla into työnhakuun säilyy.
 • Ota mukaan aktiivinen ja avoin mieli sekä muistiinpanovälineet.

Tämä ryhmä on suunnattu henkilöille, jotka kaipaavat uutta intoa työnhakuunsa ja joille työnhaun perusteet ovat jollain tavalla tutut. Tästä koulutuksesta hyötyvät erityisesti ne, jotka kaipaavat työnhakukokemusten jakamista samassa tilanteessa olevien kanssa.

Onko into työnhaun asiakirjojen räätälöintiin laskenut kieltävien vastausten jälkeen? Olet ehkä päässyt haastatteluun asti, mutta kuitenkin saanut hylkäävän vastauksen.

Koulutuksen tarkoituksena on käsitellä mm. omaa osaamista ja työnhakua prosessina sekä siinä koettuja haasteita. Koulutuksen tärkein ja pääasiallinen anti on osallistujien yhdessä tuottama tieto kouluttajan toimiessa keskustelun johdattelijana. Tästä syystä erillistä materiaalia ei jaeta vaan osallistujat keräävät keskustelujen ja tehtävien avulla itselleen toimiviksi kokemiaan ajattelu- ja toimintatapoja. Koulutus toteutetaan ryhmän ehdoilla, joten tulethan paikalle avoimella ja aktiivisella mielellä! Suunnitellaan yhdessä jokaiselle työnhaun uusi, eteenpäin vievä askel.

Tunnista osaamisesi

Kesto: 3,5 h (ryhmä) / 2 h (verkkoluento)

Ryhmään ilmoittautuminen: Pirkanmaan TE-toimiston tapahtumakalenterin kautta.

Kuvaus:  
Tunnista osaamisesi-koulutus on tarkoitettu työnhakijoille jotka pohtivat, miten kertoa työnhakutilanteessa omasta osaamisestaan ja työssä karttuneista taidoistaan. Koulutuksessa saat välineitä oman osaamisesi, vahvuutesi ja kokemuksesi tunnistamiseen. 
 
Sisältö: 

 • Miten tunnistat omat vahvuutesi ja osaamisesi? 

 • Mitä hyötyä verkostoitumisesta on? 

 • Miten hyödynnät työnhaussa eri elämänalueilla karttuneita kokemuksia ja taitoja?

Sivun alkuun.

Trainings in English

TE Services – webinar

Duration: 1 h

Registration: Go through the recording. Or look for the next live webinar from the event calendar.

 • How can I search for jobs at te-palvelut.fi -website?
 • What kind of help the TE Services (the Public Employment and Business Services) could offer me?

This training is for people who have recently started their job seeking at the TE office or want to know more about the services the TE office can offer to immigrants and job seekers.

You can participate in this training via your own computer! Follow the web cast and take part in conversations on the web chat. Presentation will be held in English.

Job Seeking in Finland

Duration: 3 h

Registration: TE Office's Tapahtumakalenteri.

Content:

 • How to seek for a job in Finland and what kind of channels to use?
 • Job application / Cover letter and CV

This workshop is for you if you need help with writing or improving your own CV and/or cover letter. This workshop also provides you tips on how to find a job in Finland.                  

If you already have a CV and/or a cover letter, bring it with you in an electronic form.

 

Job seeking in Finland -webinar recording

Duration: 27 min

Registration: webinar recording

Content:

 • How to seek for a job in Finland and what kind of channels to use?
 • Job application / Cover letter and CV

This webinar is for you if you need help with writing or improving your own CV and/or cover letter.

This workshop also provides you tips on how to find a job in Finland and which channels you should use when seeking a new job.

 

How to succeed in an interview workshop

Content:

 • How to make a good first impression?
 • How to convince the employer to choose you?
 • Difficult questions: how and what to answer?
 • Practise: Intreview simulation

Next training is held: Check the event calendar.

CV and Application in Finland

Duration: 2 h

Registration: TE Office's Tapahtumakalenteri.

Content:

1. How to construct your CV?

2. What to write in the cover letter

3. Get feedback on your own CV and cover letter

This training is for you if you need help with writing or improving your CV and cover letter when looking for a job in Finland. If you already have a CV and/or a cover letter, please bring it with you for getting feedback on it.