Yrittäjyys

Oletko kiinnostunut yrittäjyydestä tai suunnitteletko yritystoiminnan aloittamista? Pirkanmaan TE-toimisto tarjoaa palveluja yrittäjyyttä miettivälle ja yrittäjäksi aikovalle.


Yrittäjyys ammattina- verkkoluento

Luento on tarkoitettu Sinulle, joka olet kiinnostunut yrittäjyydestä. Saat ajankohtaista tietoa sekä erilaisia vinkkejä ja työkaluja omien yrittäjävalmiuksiesi tutkimiseen ja pohtimiseen. Katso lisätietoa ja ilmoittaudu tapahtumakalenterin kautta.    
 

Minustako yrittäjä? –info

Luento on tarkoitettu yrittäjyydestä kiinnostuneelle tai jo yritystoiminnan käynnistämistä suunnittelevalle. Info on kattava tietopaketti yrittäjyydestä, aloittavan yrittäjän maksuttomista neuvontapalveluista, veroneuvojan palveluista, osuuskuntayrittäjyydestä sekä TE-toimiston starttirahasta ja yrittäjäkoulutuksista.
Katso lisätietoa tapahtumakalenteristamme ja ilmoittaudu mukaan.

Pirkanmaan TE-toimiston tapahtumakalenteri


Yrittäjyysbuusti

Yrittäjyysbuusti on suunnattu yrittäjyydestä kiinnostuneille pirkanmaalaisille työnhakijoille, joilla varsinainen liikeidea voi olla vielä löytymättä. Palvelua voit käyttää kun yrittäjyys kiehtoo ja kiinnostaa sinua tavalla tai toisella. Yrityksen perustamisen lisäksi palvelun tuloksena voi syntyä myös uudenlaisia yrittäjyyden ja itsensä työllistämisen muotoja. Palvelu antaa ainutlaatuisen mahdollisuuden miettiä omaa yrittäjyyspotentiaalia sitoutumatta yritystoimintaan välittömästi.

Palvelussa voit valita 15 palvelutuottajan joukosta omaan tilanteeseesi sopivimman kumppanin. Yrittäjyysbuustiin on tarjolla rajallinen määrä aloituspaikkoja, joten ole nopea.

Yrittäjyysbuusti on osa Pirkanmaan Kasvubuustia. Pirkanmaan Kasvubuusti on osa hallituksen Työnvälityksen kärkihankkeen Kasvuyritysten työllisyysohjelmaa, jossa pilotoidaan uusia palveluja yhteistyössä palveluntuottajien kanssa. Pilotointi on osa maakunnan kasvupalvelujen valmistelua. Hanketta rahoittaa työ- ja elinkeinoministeriö.

  • Kenelle palvelu on tarjolla?

    Kaikille Pirkanmaan alueen työnhakijoille, mutta myös työsuhteessa oleville yrittäjyydestä kiinnostuneille henkilöille sekä sivutoimisesta päätoimiseksi aikoville yrittäjille. Palvelun piiriin pääsee noin 400 henkilöä toukokuun 2018 loppuun mennessä.

  • Kuinka mukaan?
    Ilmoittaudu www.kasvubuusti.fi -verkkosivuston kautta. Hyppää kyytiin etusivun painikkeesta ja pääset täyttämään ilmoittautumislomakkeen. Sinuun ollaan yhteydessä ensisijaisesti puhelimitse 1-2 arkipäivän kuluessa. Palvelua voit käyttää noin kahden kuukauden ajan.


Yrittäjyyteen tutustuminen ja kouluttautuminen

Voit tutustua yrittäjyyteen työkokeilun ja uravalmennuksen avulla. Yrityksen perustamista tukee yrittäjäkoulutus. Katso lisätietoa TE-palveluiden sivuilta ja ota yhteyttä TE-toimistoon.

Uravalmennus

Työkokeilun käytännöt ja säännökset

Yrittäjäksi kouluttautuminen


Starttiraha

Starttiraha edistää uutta yritystoimintaa ja työllistymistä. Se turvaa yrittäjän toimeentulon siltä ajalta, jonka yritystoiminnan käynnistys ja vakiinnuttaminen arviolta kestää – kuitenkin enintään 12 kuukauden ajan. Tutustu Starttirahaa koskeviin ohjeisiin.

Näin haet starttirahaa

Esite starttirahasta


Pirkanmaan TE-toimiston yrittäjyyden asiantuntijat

Asiantuntijat, alkavan yrittäjän palvelut

 

Päivitetty 29.11.2017