Ajankohtaista

« Takaisin

Finland Works 4.4.2019 – työnantajat ja työnhakijat kohtaavat verkossa

Finland Works on valtakunnallinen online-rekrytointitapahtuma, jossa suomalaiset rakennus-, metalli-, ICT- ja energia-alan työnantajat sekä eri maista rekisteröityneet työnhakijat kohtaavat verkossa. Finland Works järjestetään 4.4. klo 11-17 verkossa. Tapahtumaan ehtii vielä hyvin rekisteröitymään, sillä rekisteröityminen jatkuu työnantajille 1.4. ja työtä hakeville 4.4. saakka. Suosittelemme ilmoittautumista mahdollisimman pian, jotta osallistuja saa parhaan mahdollisen hyödyn tapahtumasta. Tähän mennessä jo noin 1100 työnhakijaa on ilmoittautunut mukaan. Finland Works kuuluu Euroopan laajuisiin European Job Days –tapahtumiin.

- Verkossa toteutettava tapahtuma on maksuton ja tarjoaa suomalaiselle työnantajalle mainion tilaisuuden löytää uusia tekijöitä mistä päin Eurooppaa tahansa. Tapahtumaa voi myös hyvällä syyllä kutsua ympäristöystävälliseksi, sillä kenenkään ei tarvitse rekrytointivaiheessa matkustaa mihinkään, summaa Pohjanmaan TE-toimiston EURES-asiantuntija Tomas Ede.

Aiemmin vastaaviin tapahtumiin osallistuneet työnantajat ovat olleet tyytyväisiä saamaansa näkyvyyteen ja hakemuksiin. Sekä työnantajat että työnhakijat ovat kiitelleet osallistumisen helppoutta ja käytännön järjestelyihin liittyvää asiantuntijatukea. Myös se, että työnantajilla on mahdollisuus hankkia TE-toimistojen kautta suomen ja/tai ruotsin kielen koulutusta ja työyhteisövalmennusta, on helpottanut uusien työntekijöiden sopeutumista työhön ja Suomeen.

European Job Days -tapahtumia on järjestetty useiden vuosien ajan Euroopan laajuisesti. Suomessa vastaavia tapahtumia on järjestetty myös työntekijöiden rekrytoimiseksi Pohjois-Suomen matkailualan yrityksiin. Syksyllä 2018 järjestetty Work in Lapland –tapahtuma herätti runsaasti mielenkiintoa. Tapahtumassa oli lähes 500 avointa työpaikkaa ja niihin lähetettiin noin 3200 hakemusta.

Finland Works on osa EURES (European Employment Services) –verkoston järjestämää toimintaa. Tapahtuman koordinoinnista vastaavat TE-toimistot yhteistyössä Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen Työvoiman liikkuvuus Euroopassa -hankkeen kanssa. 

Lisätietoja:

Pohjanmaan TE-toimiston EURES-asiantuntija Tomas Ede, puh. 0295 056 039,

s-posti: tomas.ede(a)te-toimisto.fi

 

Tapahtuman verkkosivu
 


Työnantajat ja työntekijät voivat rekisteröityä tapahtumaan englanninkielisellä sivustolla.


Oma
asiointi
Haussa olevat työpaikat

Haussa oleva työvoimakoulutus

Ålands arbetskrafts- och studieservicemyndighet (Ahvenanmaan työmarkkina- ja opintopalveluviranomainen)