Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Työ Suomessa kiinnostaa ulkomaalaisia osaajia - Finland Works -rekrytointitapahtumaan verkossa osallistui lähes 2000 työnhakijaa

Huhtikuussa järjestetyssä Finland Works -verkkorekrytointitapahtumassa kolmisenkymmentä suomalaista ICT-, energia-, rakennus- ja metallialan työnantajaa ja noin 2000 kokenutta työnhakijaa ympäri Eurooppaa kohtasivat toisensa on-line. Huomattava osa mukana olleista yrityksistä oli Pohjanmaalta. Vaasalainen insinööritalo Prohoc oli yksi tapahtumaan osallistuneista yrityksistä.

- Olemme erittäin tyytyväisiä Finland Works -verkkorekrytointitapahtumaan. Lähtökohtaisesti arvelimme saavamme ehkä parikymmentä hakemusta, mutta niitä tulikin yli sata. Viitisenkymmentä hakijaa oli todella kiinnostavia; siis sellaisia, joilla oli tarvittava erityisosaaminen ja kokemus. Eniten kiinnostavia ehdokkaita tuli Kreikasta, Kyprokselta ja Portugalista. Rekrytointiprosessi on edelleen kesken, mutta uskomme, että saamme palkattua jopa kymmenen uutta osaajaa, toteaa myynnistä ja rekrytoinnista vastaava johtaja Iiro Wesslin.

Online-rekrytointitapahtuma on nykyaikainen, ajasta ja paikasta riippumaton, ekologinen rekrytointimahdollisuus. Verkkoon kirjautuvat niin työnantajat kuin työnhakijat osoitteessa www.europeanjobdays.eu. Osallistuminen on helppoa niin Suomesta kuin Euroopasta.

- Laitoimme avoimet työpaikkamme julkisiksi hyvissä ajoin ennen tapahtumapäivää. Näin meillä oli hyvin aikaa tutustua työnhakijoihin. Haastattelimme kiinnostavia hakijoita niin tapahtumapäivänä kuin jälkeenpäinkin, osan alustan kautta ja osan suoraan skypellä. Järjestelyt ja tekniikka pelasivat hyvin. Olemme todella tyytyväisiä ja osallistumme varmasti tulevaisuudessakin vastaaviin tapahtumiin, kertoo projektipäällikkö Juho Veteläinen Prohocilta.

Finland Works oli seitsemäs ja tähän mennessä ehdottomasti suurin European Job Days -tapahtuma Suomessa. Suomi työskentelymaana kiinnostaa työnhakijoita entistä enemmän ja yhä laajemmin. Vastaavia verkossa toteutettavia rekrytointitapahtumia järjestetään myös tulevaisuudessa. Syksyllä Work in Lapland houkuttelee osaajia matkailualalle pohjoiseen ja Finland Works sosiaali- ja terveysalalle. Joustavat rekrytointikeinot kuvaavat nykypäivän mahdollisuuksia, rajat ylittävää yhteistyötä ja sähköisen toimintaympäristön luomia ratkaisuja.

Finland Works -verkkorekrytointitapahtuman toteuttivat yhteistyössä EURES-palvelut/TE-toimistot, Euroopan komissio ja Työvoiman liikkuvuus Euroopassa – hanke.


Oma
asiointi