Ajankohtaista

« Takaisin

Pohjois-Karjalan ammattibarometri II/2019: Työvoimatarpeita edelleen tutuilla aloilla

Tuoreen ammattibarometrin mukaan Pohjois-Karjalassa on työvoimatarpeita erityisesti hoito- ja sosiaalialalla sekä tietyillä teollisuuden aloilla.  Työvoimatarpeet myös vaihtelevat seutukunnittain maakunnan sisällä useissa ammattiryhmissä. Ammattibarometri perustuu TE-toimistossa syyskuussa tehtyyn arvioon noin 200 ammatin kysynnän ja tarjonnan kohtaamisesta seuraavan puolen vuoden aikana. Aluekohtaiset ammattibarometrit on tehty samanaikaisesti kaikissa Suomen TE-toimistoissa.

Ammattibarometrin top 15 -listalle Pohjois-Karjalan pula-ammatteihin nousivat seuraavat ammatit:   Hammaslääkärit, ohutlevysepät, yleislääkärit, kuulontutkijat ja puheterapeutit, puhelin- ja asiakaspalvelukeskusten myyjät, sairaanhoitajat ja terveydenhoitajat, lähihoitajat, sosiaalityön erityisasiantuntijat, kirvesmiehet ja rakennuspuusepät, maa- ja metsätaloustyökoneiden kuljettajat, hitsaajat ja kaasuleikkaajat, konepaja- ja metallituotteiden kokoonpanijat, ylilääkärit ja erikoislääkärit, lastentarhanopettajat ja sovellussuunnittelijat.

Ylitarjontaa arvioitiin olevan paljon 12 ammattiryhmässä: yleissihteerit, graafiset ja multimediasuunnittelijat, mainonnan ja markkinoinnin erityisasiantuntijat, yhteiskunta- ja kulttuuritutkijat, kuvataiteilijat, muusikot ja säveltäjät, ohjaajat ja tuottajat, johdon sihteerit ja osastosihteerit, sisustussuunnittelijat, muut taide- ja kulttuurialan asiantuntijat, lähetys- ja audiovisuaaliteknikot sekä vaatturit ja pukuompelijat.

Seuraava arvio työllistymisen näkymistä eri ammateissa tehdään kevättalvella 2020. Viimeisimmät ammattibarometriarviot myös seutukunnittain löytyvät osoitteesta www.ammattibarometri.fi.

Lisätietoja: palvelupäällikkö Mikko Nissinen, 0295 043 009 tai mikko.nissinen@te-toimisto.fi


Oma
asiointi