Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Finland Works 4.4.2019 - työnantajat ja työnhakijat kohtaavat verkossa!

Finland Works on online-rekrytointitapahtuma, jossa suomalaiset rakennus-, metalli-, ICT- ja energia-alan työnantajat sekä eri maiden työnhakijat kohtaavat 4.4. klo 11-17.

Tapahtumaan on rekisteröitynyt jo 1500 työnhakijaa Euroopan laajuisesti. Mukana yli 10 suomalaista yritystä ja avoimia työpaikkoja lähes 90. Tapahtumaan ehtii vielä mukaan, sillä rekisteröityminen jatkuu työnantajille ja työnhakijoille tapahtumapäivään saakka. 

- Verkossa toteutettava tapahtuma on maksuton ja tarjoaa suomalaiselle työnantajalle mainion tilaisuuden löytää uusia tekijöitä mistä päin Eurooppaa tahansa. Tapahtumaa voi myös hyvällä syyllä kutsua ympäristöystävälliseksi, sillä kenenkään ei tarvitse rekrytointivaiheessa matkustaa mihinkään, kertovat EURES-asiantuntija Tina Sundqvist Pohjois-Pohjanmaan TE-toimistosta ja projektiasiantuntija Tuija Pahnila Työvoiman Liikkuvuus Euroopassa –hankkeesta.

European Job Days -tapahtumia on järjestetty useiden vuosien ajan Euroopassa. Suomessa vastaavia tapahtumia on järjestetty esimerkiksi työntekijöiden rekrytoimiseksi Pohjois-Suomen matkailualan yrityksiin. Syksyllä 2018 järjestetty Work in Lapland –tapahtuma herätti runsaasti mielenkiintoa. Tapahtumassa oli lähes 500 avointa työpaikkaa, joihin saatiin noin 3200 hakemusta.  

Tapahtumiin osallistuneet työnantajat ovat olleet tyytyväisiä saamaansa näkyvyyteen ja hakemuksiin. Sekä työnantajat että työnhakijat ovat kiitelleet osallistumisen helppoutta ja käytännön järjestelyihin liittyvää asiantuntijatukea. Myös se, että työnantajilla on mahdollisuus hankkia TE-toimistojen kautta suomen ja/tai ruotsin kielen koulutusta ja työyhteisövalmennusta, on helpottanut uusien työntekijöiden sopeutumista työhön ja Suomeen.  

Finland Works on osa EURES (European Employment Services) –verkoston järjestämää toimintaa. Tapahtuman koordinoinnista vastaavat TE-toimistot yhteistyössä Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen Työvoiman liikkuvuus Euroopassa -hankkeen kanssa.   

Lisätietoja:
TE-toimistojen EURES-asiantuntijat, eojd@te-toimisto.fi 

Tapahtumasivusto , jossa työnantajat ja osallistujat voivat rekisteröityä


Oma
asiointi