Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Korkeakoulujen kevään yhteishaku alkaa 20.3.

Korkeakoulujen yhteishaku järjestetään 20.3.–3.4.2019. Saat lisätietoja yhteishausta ja voit hakea osoitteessa www.opintopolku.fi/ .

Alle 25-vuotiailla on velvollisuus hakea koulutuspaikkaa syksyllä alkaviin opintoihin. Hakuvelvollisuus tutkintoon johtavaan koulutukseen koskee sekä työmarkkinatukea hakevia että Kelan tai työttömyyskassan työttömyyspäivärahaa hakevia. Velvollisuus perustuu työttömyysturvalakiin.

Hakuvelvollisuus täyttyy, kun haet keväällä vähintään kahta syksyllä alkavaa opiskelupaikkaa, joiden pääsyvaatimukset täytät. Ammatilliseen koulutukseen voit hakeutua myös jatkuvan haun tai oppisopimuskoulutuksen kautta.

Haettavan koulutuksen pitää olla ammatilliseen tutkintoon tai korkeakoulututkintoon johtavaa. Koulutus voi tapahtua myös ulkomailla.

Pelkän peruskoulun suorittanut voi hakea kahta lukiopaikkaa. Lukio-opintojen tulee olla sellaisia, joiden oppimäärän mukainen laajuus on vähintään 75 kurssia tai jotka järjestetään sisäoppilaitoksessa. Aikuislukio käy vain, jos siitä on sovittu etukäteen TE-toimiston kanssa.

Myös kevään abiturientin tulee hakea syksyllä alkavaan koulutukseen.

Voit menettää oikeuden työttömyysetuuteen 1.9. alkaen, jos

• jätät hakematta koulutukseen ilman pätevää syytä
• estät itse valintasi koulutukseen (et esimerkiksi osallistu pääsykokeisiin)
• kieltäydyt koulutuksesta

Jos keskeytät opintosi myöhemmin ilman pätevää syytä, et voi saada työttömyysetuutta.


Oma
asiointi