Nuorille

Jos jäät työttömäksi, käynnistä työnhaku Oma asiointi -verkkopalvelussa viimeistään ensimmäisenä työttömyys- tai lomautuspäivänä.

Työnhakijalle (Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto)Avoimet työpaikat (te-palvelut.fi)EU- ja ETA-alue: www.eures.europa.eu (the european jobs network)CV-netti työnhakijalle (te-palvelut.fi)TE-toimiston palvelut varusmiespalveluksesta kotiutuvalle (pdf)
Työttömyysturvaa haetaan erikseen Kelasta tai työttömyyskassasta.

Miten saat työttömyysetuutta (te-palvelut.fi) Työttömyysturva alle 25-vuotiaat ilman tutkintoon johtavaa, ammatillisia valmiuksia antavaa koulutusta (te-palvelut.fi)Hae koulutukseen - turvaat myös työttömyysetuutesi (te-palvelut.fi)
Tutustu myös näihin:

Nuorille työnhakijoille (TEMvideot)TE-palvelut nuorille (te-palvelut.fi)Nuorisotakuu (te-palvelut.fi)Nuorisotakuun esittelyvideo (TEMvideot)Video Sanssi-kortista (TEM-videot)Työnhaku (TEMvideot)Vamman tai sairauden vaikutus työllistymiseen (te-palvelut.fi)
Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto järjestää erilaista valmennusta työnhakuun, kuten Erotu eduksesi työnhaussa -luentoja, valmennuksia, koulutusta ja infoja.

Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston tapahtumakalenteri
Vinkkejä työhakemuksen ja CV:n laatimiseen sekä työhaastatteluun valmistautumiseen sähköpostilla osoitteesta apua.tyonhakuun [a] te-toimisto.fi.

Apua työnhakuun:

JoBitti -työnhakuvalmennus
Apua oman alan etsimiseen ja koulutushakuun:

Tukea koulutuksen ja työuran ratkaisuihin (te-palvelut.fi)Työkokeilulla takaisin työmarkkinoille (te-palvelut.fi)Ammatillinen työvoimakoulutus (te-palvelut.fi) Pohjois-Pohjanmaalla haussa oleva työvoimakoulutus Koulutusneuvonta (TE-puhelinpalvelut) AVO-ammatinvalintaohjelma (te-palvelut.fi)Ammatillisen suunnitelman laatiminen (pdf) Ammatinvalinta (TEMvideot)Koulutusneuvonnasta (TEMvideot)Ammattinetti (te-palvelut.fi)Koulutuslinkkilista (pdf)

Koko Suomen tiedot ammatillisesta koulutuksesta ja lukiokoulutuksesta hakuohjeineen löydät Opintopolku-palvelusta (linkit oikealla). Mikäli sinulla on jo jokin tutkinto, mutta haluat jatkaa opintojasi, hakeudu koulutukseen aikuiskoulutuksen kautta. Myös oppisopimuskoulutuksella voi opiskella ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osia.

Oppisopimuskoulutus (te-palvelut) Tietoa oppisopimuksesta opiskelijalle -esite (pdf)