Töihin Ruotsiin

Oletko kiinnostunut työskentelystä Ruotsissa? Tältä sivulta löydät laajan linkkilistan Ruotsin työmahdollisuuksista, yleistä tietoa Ruotsista sekä tietoa työskentelystä ulkomailla.

Huomaa, että palveluiden sisällöt on esitetty pääsääntöisesti ruotsiksi. Joidenkin palveluiden sisältöjä voit lukea myös englanniksi ja suomeksi.

Kun haet töihin Ruotsiin, voit tehdä työhakemuksesi ja CV:si Europassin avulla. Europassi on yleiseurooppalainen standardi, johon voit koota oman osaamisesi, työkokemuksesi, opinnot ja tutkinnot selkeäksi kokonaisuudeksi.

Muistathan, että kohdemaasta haetaan työtä pääsääntöisesti maan omalla kielellä, ei suomeksi.

Ruotsi - Sverige - Sweden

Ajankohtaista Kiirunasta

Töihin Ruotsiin

Tähän osioon on koottu linkkejä verkkopalveluista, joiden avulla voit hakea työpaikkoja Ruotsista.

Yleistä tietoa Ruotsista

Alle on koottu ne linkit, joiden avulla voit esimerkiksi lukea tietoa Ruotsista ja maan käytänteistä.

Yleistä tietoa työskentelystä ja asumisesta ulkomailla

Jos olet yleisesti kiinnostunut työskentelystä ulkomailla, näiden linkkien saat lisätietoja aiheesta.

Katso myös Usein kysytyt kysymykset työskentelystä ja asumisesta ulkomailla.

Lisätietoja

  • Yleiset kysymykset asumisesta ja oleskelusta ulkomailla: Haloo Pohjola, maailmalle.net ja CIMO
  • Opiskelu ulkomailla: ota ensisijaisesti yhteyttä oman oppilaitoksesi kansainvälisten asioiden yhteyshenkilöön tai CIMOon.
  • Työskentely Ruotsissa ja Norjassa: ulkomaille suuntautuva työnhaku vaatii aina omaehtoista tiedonhakua ja omien valmiuksien jäsentämistä. Pohdi ennen yhteydenottoa vastaukset seuraaviin: Minkälaista työtä etsit? Mistä maasta haluat työtä etsiä? Mikä on ammatillinen ja kielellinen pätevyytesi ko. tehtäviin? Jos kysymyksiin vastaamisen jälkeen kaipaat tietoja työskentelystä Ruotsissa ja Norjassa, lisätietoja saat: TE-palvelut-verkkopalvelusta, valtakunnallisesta puhelinpalvelu Työlinjalta tai oman alueesi EURES-neuvojaltasi. Tutustu myös asiointiin Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston EURES-palveluissa.

Oma
asiointi