Työnhakijalle

Käynnistä työnhaku Oma asiointi -verkkopalvelussa viimeistään ensimmäisenä työttömyys- tai lomautuspäivänä. Verkkopalveluun kirjaudutaan Oma asiointi -painikkeesta, sivun oikeassa reunassa.

Lue huolella Oma asiointi -verkkopalvelun vastaanottoilmoitukset

Asiakkaana TE-palveluissa (te-palvelut.fi)Näin asioit kanssamme (te-palvelut.fi)Työttömän työnhakijan oikeudet ja velvollisuudet (te-palvelut.fi)Toimi näin, kun haet työttömyysetuutta (te-palvelut.fi)Usein kysyttyä TE-palveluista (te-palvelut.fi)
Jos et voi ilmoittautua työnhakijaksi verkon kautta, ota yhteys TE-toimistoon viimeistään ensimmäisenä työttömyys- tai lomautuspäivänä.

Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston yhteystiedot
Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston asiointipaikoissa on asiakaspäätteitä työnhakijaksi ilmoittautumista varten. Itsepalvelupäätteillä voi kirjautua Oma asiointi -palveluun Osuuspankin, Nordean, Danske Bankin tai Aktia Pankin verkkopankkitunnuksilla.

Kun ilmoittaudut verkossa työnhakijaksi, henkilökohtainen käynti TE-toimistossa työnhakijaksi ilmoittautumista varten ei ole tarpeen.

TE-toimistoon avoimiksi ilmoitetut työpaikat löytyvät osoitteista: 

Avoimet työpaikat (te-palvelut.fi) EU- ja ETA-alue: www.eures.europa.eu (the european jobs network)

TE-toimiston Oma asiointi -verkkopalvelussa voit hoitaa kattavasti työnhakuun liittyvät asiat:

  • seurata omia työnhakutietoja Oma työnhaku -kohdassa.
  • hyväksyä suunnitelman määräpäivään mennessä Oma suunnitelma -kohdassa.
  • kertoa Oma suunnitelma -kohdassa miten toteutit suunnitelmassa sovitut tehtävät määräpäivään mennessä.
  • tehdä työhakemuksen CV-netti -palveluun. CV-netti on työnantajien ja työnhakijoiden sähköinen kohtaamispaikka.
  • tulostaa tarvittaessa todistuksen työnhausta palvelun etusivulla. Todistus käy tositteena työnhakijana olemisesta.
  • päättää työnhaun Oma työnhaku -kohdassa, jos et hae enää TE-toimiston kautta töitä.
  • ilmoittaa Oma työnhaku -kohdassa lyhytaikaisista muutoksista: Työn, yritystoiminnan, perhevapaan tai opiskelun aloittaminen tai jos työnhakutilanteessa tapahtuu muutoin muutoksia.

Kun ilmoittaudut työnhakijaksi TE-toimistoon, kerrot millaista työkokemusta ja osaamista sinulla on. Näiden tietojen perusteella TE-toimisto lähettää sinulle työtarjouksia.

Kun saan työtarjouksen (te-palvelut.fi)

Olet lämpimästi tervetullut tapahtumiimme, joita järjestämme Pohjois-Pohjanmaan alueella. Voit parantaa työnsaantimahdollisuuksiasi ja löytää työpaikan rekrytointikoulutuksesta, -infosta ja -tapahtumasta. Työnhakutaitoja voit kehittää valmennuksessa, työkokeilussa, infoissa ja koulutuksessa.

Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston tapahtumakalenteriAjankohtaista Pohjois-Pohjanmaan TE-toimistossaPohjois-Pohjanmaan TE-toimiston RekryKoulutukset (te-palvelut.fi)
Ilmoitamme tapahtumista myös sosiaalisessa mediassa:

Facebook.com/pohjoispohjanmaantetoimistoLinkedIn.com/company/pohjois-pohjanmaan-te-toimistoInstagram.com/pohjoispohjanmaantetoimisto

Työpäivät ilmoitetaan alle kaksi (2) kalenteriviikkoa tai yksittäisiä työpäiviä kestävästä työstä työttömyysetuuden maksajalle (työttömyyskassa tai Kela). TE-toimistoon ilmoitetaan yli (2) kalenteriviikkoa kestävästä yhtäjaksoisesta työstä. Ilmoituksen TE-toimistoon ja työnhaun päättämisen voi tehdä Oma asiointi -verkkopalvelussa.

Poissaolot työllistymistä edistävässä palvelussa ilmoitetaan työttömyysetuuden maksajalle (työttömyyskassa tai Kela). Työllistymistä edistävän palvelun palveluntuottaja ilmoittaa poissaolosta työttömyysetuuden maksajalle ja TE-toimistolle.

Lisätietoja TE-puhelinpalvelut työttömyysturvaneuvonta (te-palvelut)