Aktuellt

« Tillbaka

Usein kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen koronatilanteen vaikutuksesta työkokeiluun

Tässä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin liittyen koronatilanteen vaikutukseen työkokeiluun. Kaikki ratkaisut eivät ole vielä selvillä, mutta heti kun asiat tarkentuvat niistä informoidaan. Asioiden ratkaisuissa huomioidaan aina poikkeustilanteen vaikutus asiakkaan hyväksi, painottaa palvelujohtaja Kari Joutsalainen Etelä-Savon TE-toimistosta.

Kysymys: Työkokeilupaikka suljetaan, jatkuuko kokeilu?

Henkilö on tällä hetkellä työkokeilussa, mutta työkokeilupaikka menee nyt kiinni koronatilanteen vuoksi. Voiko työkokeilua jatkaa, jos työpaikalla järjestyy jotain korvaavia tehtäviä vai pitääkö työkokeilusopimus purkaa? Jos korvaavia tehtäviä ei ole, voiko työkokeilusopimuksen jättää voimaan, vaikka työkokeilussa oleva ei sulusta johtuen voi osallistua palveluun?

Vastaus: Työkokeilua voi jatkaa, jos jotain korvaavia tehtäviä löytyy, tai jos työkokeilu on mahdollista toteuttaa etänä. Valvonta ja ohjaus tulee olla järjestetty asianmukaisesti. Jos korvaavia tehtäviä tai etämahdollisuutta ei ole, on työkokeilu syytä päättää.

Kysymys: Työkokeilupaikka on auki, työkokeilija on karanteenissa, jatkuuko työkokeilu?

Vastaus: Jos työkokeilupaikka on edelleen auki ja etätyö on mahdollista, mutta työkokeilija ei itsestään johtuvasta syystä voi osallistua palveluun, esimerkiksi karanteenin takia. Tässä tilanteessa on tarkoituksenmukaista sopia työkokeilun päättämisestä.

Kysymys: Voiko työkokeilusopimuksen purkaa yhteisesti sopien? Millä perusteella sopimuksen voi purkaa yhteisesti sopien?

Vastaus: Työkokeilusopimus voidaan purkaa TE-toimiston ja asiakkaan yhteisellä sopimuksella. Perusteena voi olla se, että työkokeilupaikka on kiinni, asiakas itse tai perheenjäsen karanteenissa, kuuluu riskiryhmään jne. Sopimuksen purkamisen perusteissa ei tässä poikkeustilanteessa pidetä mitään tiukkaa linjaa, vaan nyt voidaan todella matalalla kynnyksellä sopia yhdessä asiakkaan kanssa, että palvelu keskeytetään.

Työkokeilun päättämisestä ja tai keskeyttämisestä voi ilmoittaa sähköpostiosoitteeseen tyokokeilu.etela-savo@te-toimisto.fi

Kysymys: Voiko työkokeilun alkamisen perua yhteisesti sopien?

Vastaus: Työkokeilusopimuksen alkamisen voi perua TE-toimiston ja asiakkaan yhteisellä sopimuksella. Näitäkin sopimuksia tehdään ns. matalalla kynnyksellä koronatilanteen aikana.

Kysymys: Voiko työkokeilusopimuksia tehdä koronatilanteen aikana?

Vastaus: Etelä-Savon TE-toimisto ei toistaiseksi tee työkokeilusopimuksia koronatilanteen vuoksi.

 

Lisätietoja

Kari Joutsalainen, palvelujohtaja, puh. 0295 044 054 Etelä-Savon TE-toimisto


E-
tjänster