« Tillbaka

Work in Lapland -rekrytointitapahtuma kokosi jälleen yhteen ison joukon Lapin matkailualan työnantajia ja työnhakijoita ympäri Euroopan

Syyskuun alussa kolmatta vuotta peräkkäin verkossa järjestetty matkailualan Work in Lapland -tapahtuma oli jälleen supersuosittu tavoittaen ison joukon sekä pohjoisen työnantajia, että työnhakijoita Suomesta ja muualta Euroopasta.

Päivä toteutettiin konseptilla, jossa työnhakijat eri puolilta Eurooppaa ja Pohjois-Suomen työnantajat kohtaavat online-verkkotapahtumassa rekisteröidyttyään Euroopan komission englanninkieliselle verkkoalustalle. Täällä yritykset pääsivät esittelemään toimintaansa, ilmoittamaan avoimista työpaikoista sekä varaamaan haastatteluaikoja työnhakijoiden kanssa. Tätä kautta yritykset tavoittivat vaivattomasti työnhakijoita eri maista ja pystyivät osaltaan rekrytoimaan tulevalle sesongille tarvitsemiansa osaajia.

Päivän aikana kysymyksiä pystyi jättämään live-chatissa, jossa moderoijina toimivat EURES-asiantuntijat. Nyt Lapissa työskentelystä kiinnostuneita kansainvälisiä hakijoita palveleva chat-palvelu on avattu House of Laplandin kampanjasivulle (oikeassa alanurkassa), jossa TE-palvelujen kv-asiantuntijat palvelevat yhteydenottajia, mikä osaltaan tehostaa työnhakijaohjausta pohjoisen yrityksiin.  

Syyskuinen tapahtuma tavoitti 26 yritystä, joiden toimesta avoimena oli yhteensä 457 työtehtävää. Näihin yritykset saivat yli 2000 työhakemusta. Viime vuonna tapahtumaan ohjautui yli 7 000 vierailijaa ja tänä vuonna luku nousi jo peräti 18 000:een.

Työnhakijoita tapahtuma tavoitti tänä vuonna lähes 1400, noin 30 eri maasta. Eniten hakijoita oli Ranskasta, Espanjasta, Italiasta, Romaniasta ja Kreikasta. Hakijoista noin puolet oli 25-34-vuotiaita eli voidaan todeta, että nuoret aikuiset liikkuvat odotetusti mieluummin työn perässä oman maansa ulkopuolelle. Hakijoista lähes neljäsosa oli kuitenkin 35-44-vuotiaita ja ikäryhmän 45-54-vuotiaat hakijoita oli noin yhdeksän prosenttia kaikista työnhakijoista. Valtaosalla heistä oli korkeakoulututkinto ja takanaan jo useampi vuosi työkokemusta.

Jatkossa toivomuksena on saada tapahtumaan mukaan yhä enemmän pohjoisten maakuntien työnantajia sekä työnhakijoita ympäri Eurooppa sekä myös pohjoisen kuntia, kehittämisyhtiöitä ja matkailuyhdistyksiä tuoden virtuaalisen infopisteen kautta tietoa omasta toiminta-alueestaan sekä sen tarjoamista työ- ja asuinmahdollisuuksista sekä vapaa-ajan harrastusmahdollisuuksista.

Tapahtuma-alustaan voit tutustua osoitteessa: www.europeanjobdays.eu/en/events/work-lapland

Work in Lapland saa jatkoa myös ensi vuonna – tervetuloa mukaan jälleen syyskuussa 2020!


E-
tjänster