Aktuellt

« Tillbaka

Osaajia yrityksiin - RekryKoulutuksen avulla uusia työntekijöitä

Kuvituskuva: Lennol Oy

Anu Koski, jalasjärveläistynyt tekstiiliartenomi työllistyi Lennol Oy:lle myymälänhoitajaksi.

Tässä ei ole mitään erikoista, mutta siinä on, että Anu työllistyi Osaajia yrityksiin - rekrytointikoulutuksen avulla.

"Aivan mahtavaa", toteaa tuore myymälänhoitaja "Lyhyt koulutus antoi minulle tuoretta osaamista uuteen työpaikkaan. Ja vaikka rekrytointiprosessi tapahtui tosi nopeasti, pystyi kouluttaja Ulvi Urbel-Suvanto Suomen Yrittäjäopistolta suunnittelemaan hyvän koulutuskokonaisuuden sekä minun, että Lennol Oy:n tarpeiden mukaisesti.

Myymälänhoitaja saa paikan

Lennol Oy haki Jalasjärven myymälään myymälänhoitajaa. "Ensisijaisesti haettiin motivoitunutta työntekijää, vaikkakin myymälänhoitajan työnkuva on erittäin laaja. Olimme valmiita myös kouluttamaan, ellei vaadittavaa osaamista ole", kertoo Lennon Oy:n toimitusjohtaja Pirjo Pystykoski-Sopanen.

Osaajia yrityksiin - rekrytointikoulutuksen avulla yritys pystyi hankkimaan uudelle työntekijälle juuri sitä osaamista, mistä yritys eniten hyötyi. Rekrytointikoulutuksessa ei tarvitse siis hankkia useita työntekijöitä, vaan voi täsmäkouluttaa yhdenkin henkilön.

"Yrittäjän näkökulmasta, koulutus on toiminut loistavasti. Suurin osa koulutuksesta on tapahtunut täällä työpaikalla", kertoo Lennol Oy:n toimitusjohtaja.

Samoin on tyytyväinen myös uusi työntekijä. Anu kertoo, että hän halusi päivittää erityisesti sähköisen markkinoinnin osaamista. Lisäksi Osaajia yrityksiin -koulutus mahdollisti kouluttautumisen yrityksen toiminnanohjausjärjestelmään. Koulutukseen osallistuminen on ollut helppoa, sillä suurin osa tietopuolisesta koulutuksesta on ollut verkossa.

Lennol Oy:n toimitusjohtaja suosittelee lämpimästi Osaajia yrityksiin - koulutusta. Byrokratiaa ei ollut ja koulutuksen toteutus oli erittäin jouhevaa. "Koulutuksen avulla saimme juuri sellaista osaamista kuin halusimme", kertoo Pirjo Pystykoski-Sopanen.

 

FAKTA:

Osaajia yrityksiin - RekryKoulutus on työnantajan tarpeista lähtevää koulutusta. Koulutus on suunniteltu juuri niihin tilanteisiin, jolloin osaavaa työvoimaa ei ole saatavilla ja yrityksesi haluaa kouluttaa ammattitaitoisen työntekijän. Osaajia yrityksiin on yhteishankintakoulutusta, jossa yrityksellä on 30 % maksuosuus koulutuksen kokonaishinnasta.

Osaajia yrityksiin - koulutus palvelee sekä työnantajaa, että työnhakijaa. Työnantaja saa uudelle työntekijälle juuri sitä koulutusta mitä tarvitsee ja työnhakijalle koulutus on loistava markkinointikeino. Jos työllistyminen uhkaa jäädä kiinni osaamisesta, Osaajia yrityksiin  - koulutuksen avulla hankkia tarvittavan ammattitaidon ja työllistyä.

Lisätietoa: http://toimistot.te-palvelut.fi/etela-pohjanmaa/osaajia-yrityksiin

Video: https://youtu.be/3r269YQuUC0


E-
tjänster