Aktuellt

« Tillbaka

Sujuvat palvelupolut -kokeilu käynnissä Hämeessä

Sujuvat palvelupolut kokeilussa haetaan uusia väyliä töihin niille, jotka ovat taustaltaan työvoimapula-aloilla, mutta eivät ole nyt työelämässä. Valittuja aloja ovat rakennus- ja metalliala sekä kuljetus ja logistiikka.

Palveluun ohjataan näiden alojen hakijoista runsaat 300 asiakasta, jotka ovat nuoria (alle 30-v.) ja he ovat olleet työttömänä 3 kk tai he ovat aikuisia, joiden työttömyys on kestänyt 6 – 12 kk.

Hämeen TE-toimisto tekee yhteistyötä useamman palveluntuottajan kanssa siten, että palveluntuottajat yhdessä etsivät kullekin asiakkaalle parasta ratkaisua työhön tai koulutukseen siirtymisessä. Viranomaistehtävät hoidetaan edelleenkin TE-toimiston toimesta, mutta asiakkaan muu prosessi siirtyy palveluntuottajalle.

Palveluntuottajien yhteistyöllä haetaan mahdollisimman monipuolista ja samalla kokonaisvaltaista palvelua asiakkaalle. Kaikkien palveluntuottajien osaaminen on saatavilla samanaikaisesti ja näin asiakas pystyy hyötymään palveluntuottajien erikoistumisista.

Palveluntuottajina kokeilussa toimivat SunUra Oy, joka on erikoistunut yrityspalveluihin, Cimson Oy, joka on erikoistunut koulutus- ja valmennuspalveluihin sekä Avainsäätiö, joka on erikoistunut tuettuihin työllistymispalveluihin.

Palveluun pyritään ohjaamaan läpileikkaus TE-toimiston asiakaskunnasta, jotta myös yhdyspintoja sosiaali- ja terveyspalveluihin voidaan tarkastella ja siihen liittyviä palvelutarpeita saadaan selville. Tavoitteena on testata tällaisen kokonaisvaltaisen palvelun toimivuutta ajatellen tulevia kasvupalveluita ja maakuntien järjestäjä-tuottaja mallia.


E-
tjänster