Hyödyllisiä linkkejä:
Etelä-Karjalan kauppakamari
Kymenlaakson kauppakamari
Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Tältä sivulta löydät tietoa Kaakkois-Suomen TE-toimiston henkilöasiakkaiden
TyövoimakoulutuksistaValmennuspalveluistaSuunnitelmaehdotuksestaPalvelukartasta
Työvoimakoulutukset
Ammatillisena työvoimakoulutuksena järjestetään jatko- tai täydennyskoulutusta sekä perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkintoja tai tutkinnon osia eri ammattialoilla. Kaakkois-Suomen alueella koulutusta on tarjolla Imatralla, Lappeenrannassa, Kouvolassa sekä Kotka-Haminan seudulla. Koulutuksen järjestäjinä toimivat alueelliset oppilaitokset sekä kansalliset henkilöstö- ja koulutuspalveluita tarjoavat toimijat.
Työvoimakoulutukseen hakeudutaan ensisijaisesti verkkohakemuksella. Verkossa täytetty hakemus ohjautuu opiskelijavalinnoista vastaavalle TE-toimistolle.
Haettavana oleva työvoimakoulutus (haku verkossa te-palvelut.fi)
Työvoimakoulutus on maksutonta koulutusta. Työvoimakoulutuksen aikana opiskelija saa samaa etuutta kuin työttömänä. Jos työvoimakoulutuksesta on sovittu työllistymissuunnitelmassa tai sitä korvaavassa suunnitelmassa, voi työttömyysetuutta saada korotettuna. Korotusosan maksamisesta päättää työttömyysetuuden maksaja eli työttömyyskassa tai Kela.
Koulutuksen osallistumispäiviltä voi lisäksi saada kulukorvausta. Kulukorvaus on tarkoitettu kattamaan palveluun osallistumiseen aiheutuvat kustannukset.
Ammatillinen työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille, joiden työt ovat loppumassa. Opiskelijat valitaan hakemusten, haastattelujen ja tarvittaessa soveltuvuuskokeiden perusteella.
Lisätietoja koulutuksista sekä tarkemmista haku- ja valintatiedoista Ammatinvalinta ja koulutus sivuilta.
Valmennuspalveluihin hakeudutaan sopimalla valmennukseen osallistumisesta yhdessä TE-palvelujen asiantuntijan kanssa laadittavassa työllistymissuunnitelmassa. Suunnitelmaan kirjataan internet-osoite, jonka kautta työnhakija ilmoittautuu valmennukseen. Ilmoittautumisen jälkeen valmennuspalvelun tuottaja kutsuu osallistujan valmennukseen tekstiviestillä n. 1 – 2 viikkoa ennen valmennuksen alkua.
Jos työnhakija on estynyt osallistumaan valmennukseen kutsuttuna aikana työssäolon tai sairauden vuoksi, voi hän sopia valmennuspalvelun tuottajan kanssa osallistumisesta myöhempään valmennukseen. Jos osallistuminen peruuntuu kokonaan tai keskeytyy, tulee työnhakijan olla yhteydessä TE-asiantuntijaan, jonka kanssa hän on sopinut valmennuksesta.
Valmennuksia on tarjolla seuraavista teemoista
Työnhakutaidot ajan tasalle
Työnhakuvalmennus verkossa
Valmennuksen tavoitteena on parantaa työnhakutaitoja, tehdä työhakemuksia ja parantaa omaa ansioluetteloa sekä oppia käyttämään eri työnhakukanavia. Valmennus suoritetaan kokonaisuudessaan verkko-oppimisympäristössä osallistujan omilla laitteilla ja sen edellytyksenä ovat osallistumisen mahdollistavat tietotekniset taidot. Valmennuspalvelun tuottajana toimii Valmennuskeskus Public.
Työnhakuvalmennus verkossa 2019 Kaakkois-Suomi -esite (pdf 181 kt)
Työnhakuvalmennus
Valmennuksen tavoitteena on auttaa työnhakijaa löytämään erilaisia työnhakukanavia ja antaa valmius ajanmukaisten työnhakuasiakirjojen laatimiseen. Valmennusta toteutetaan ryhmämuotoisesti Haminassa, Imatralla, Kotkassa, Kouvolassa ja Lappeenrannassa. Etelä-Karjalassa palvelun tuottajana toimii Saimaan ammattiopisto Sampo ja Kymenlaaksossa Spring House Oy.
Työnhaun tueksi
Työhönvalmennus
Valmennuksen tavoitteena on työnhakijan työllistyminen avoimille työmarkkinoille. Yksilövalmennuksena toteutettavan valmennuksen tarkempi sisältö määritetään työnhakijan tarpeen mukaan. Valmennus painottuu työnhaun henkilökohtaiseen tukeen, sopivan työpaikan löytämiseen, työnhaussa tarvittavien asiakirjojen laatimiseen ja haastatteluun valmistautumiseen. Valmennusta toteutetaan Haminassa, Imatralla, Kotkassa, Kouvolassa ja Lappeenrannassa. Valmennuspalvelun tuottajana toimii Aamos Oy.
- Työhönvalmennus 2019 Kaakkois-Suomi -esite (pdf 120 kt)
- Tuettu työhönvalmennus 2019 Etelä-Karjala -esite (pdf 120 kt)
- Tuettu työhönvalmennus 2019 Kymenlaakso -esite (pdf 119 kt)
Yrittäjäksi?
Yrittäjyyden kartoitus – Minustako yrittäjä -valmennus
Valmennuksen tavoitteena on antaa ohjausta ja neuvontaa yrittäjävalmiuksiin ja yrittäjänä toimimisen edellytyksiin sekä yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä asioissa. Osallistuja saa realistista tietoa yrittämisen arjesta ja arvioi omia valmiuksiaan ja kiinnostustaan toimia yrittäjänä.
Valmennusta toteutetaan ryhmämuotoisesti Imatralla, Kotkassa, Kouvolassa ja Lappeenrannassa.
Valmennuspalvelun tuottajana toimii Etelä-Karjalassa Saimaan ammattiopisto Sampo ja Kymenlaaksossa Aikuiskoulutuskeskus Kouvola.
- Yrittäjyyden kartoitus - Minustako yrittäjä 2019 Etelä-Karjala (pdf 203 kt)
- Yrittäjyyden kartoitus - Minustako yrittäjä 2019 Kymenlaakso (pdf 219 kt)
Työuran suunnitteluun
Uravalmennus
Valmennuksen tavoitteena on selkiyttää ammatinvalinta- ja uravaihtoehtoja ja antaa eväitä työelämävalmiuksien kehittämiseen sekä laatia toteuttamiskelpoinen urasuunnitelma. Valmennusta toteutetaan ryhmämuotoisesti Haminassa, Imatralla, Kotkassa, Kouvolassa ja Lappeenrannassa. Valmennuspalvelun tuottajana toimii Spring House Oy.
- Uravalmennus 2019 Etelä-Karjala -esite (pdf 176 kt)
- Uravalmennus 2019 Kymenlaakso -esite (pdf 175 kt)
Kaikkien valmennuspalvelujemme lopuksi palveluun osallistuva henkilöasiakas laatii Oma asiointi -palvelussa suunnitelmaehdotuksen TE-toimistolle Oma asiointi-palvelussa. Valmennuspalvelusta saa tukea ja ohjausta realistisen ja konkreettisia toimia sisältävän suunnitelmaehdotuksen tekemiseen.
Valmennuksen päättyessä suunnitelmaehdotus lähetään Oma asiointi -palvelussa TE-toimistolla, jossa asiantuntija ottaa sen käsittelyyn 5 päivän kuluessa ja joko hyväksyy ehdotetun suunnitelman tai tarvittaessa on yhteydessä asiakkaaseen soittamalla 0295-alkuisesta numerosta.
- Suunnitelmaehdotuksen laatiminen, ohje asiakkaalle (pdf 403 kt)
Kaakkois-Suomen TE-palvelut tarjoaa erilaisia valmennuspalveluja työnhakija-asiakkaille. Nämä valmennuspalvelut on yhdessä muiden palvelujen kanssa koottu henkilöasiakkaan palvelukarttaan. Työnhakija voi hyödyntää palvelukarttaa tarjolla oleviin palveluihin tutustumiseen, oman palvelutarpeen arviointiin ja suunnitelmaehdotuksen tekemiseen TE-toimistolle.
- Palvelukartta (A4, pdf 216 kt)