Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) on TE-toimiston, kunnan ja Kelan yhteinen toimintamalli, jossa yhdessä asiakkaan kanssa arvioidaan, suunnitellaan ja vastataan prosessivastuullisesti asiakkaan työllistymisprosessin etenemisestä.

Monialaisen yhteispalvelun tavoitteena on työttömien asiakkaiden työllistymisen tukeminen tarjoamalla heille heidän palvelutarpeensa mukaisia kuntien sosiaali- ja terveyspalveluita, julkisia työvoima- ja yrityspalveluja ja Kelan kuntoutuspalveluja.

Työllistymistä edistävää monialaista yhteispalvelua tarjotaan Etelä-Pirkanmaan, Länsi-Pirkanmaan, Tampereen kaupunkiseudun ja Ylä-Pirkanmaan työvoiman palvelukeskustoimintojen verkostojen kautta.

Milloin yhteispalveluun asiakkaaksi?

TE-toimiston, kunnan tai Kelan asiantuntija arvioi monialaisen yhteispalvelun tarpeen silloin kun olet;

  • saanut työmarkkinatukea työttömyyden perusteella vähintään 300 päivää
  • täyttänyt 25 vuotta ja ollut työttömänä yhtäjaksoisesti 12 kuukautta
  • alle 25-vuotias ja ollut työttömänä yhtäjaksoisesti 6 kuukautta

Mikäli työllistymisesi edistäminen edellyttää TE-toimiston, kunnan ja Kelan järjestämisvastuulla olevien palvelujen ja palveluprosessin yhteensovittamista, ohjaa asiantuntija sinut monialaiseen yhteispalveluun. Voit myös itse kysyä omalta TE-toimiston asiantuntijaltasi mahdollisuudestasi saada palvelua monialaisesta yhteispalvelusta ottamalla yhteyttä TE-puhelinpalveluun tai lähettämällä yhteydenottopyynnön Oma asiointi-palvelun kautta.

TE-puhelinpalvelu Oma asiointi-palvelu Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun verkostot ja niissä mukana olevat kunnat TE-toimistoalueittain

Lue lisää

E-
tjänster