Aktuellt

« Tillbaka

Kansainväliseen rekrytointiin apua uudenlaisella yhteistyöllä

Käytännön tietoa kansainväliseen rekrytointiin -tilaisuus järjestettiin eilen 18.5. ensimmäistä kertaa pohjoisessa laajalla viranomaisyhteistyöllä. Osaavan työvoiman saatavuus ja kansainväliseen rekrytointiin liittyvät kysymykset keräsivät yhteen aiheesta kiinnostuneita työnantajia ja yhteistyötahoja yhteen TE-toimistoissa Oulussa, Raahessa, Ylivieskassa ja Torniossa.

Tilaisuudessa tarjottiin tietoa kansainvälisillä markkinoilla toimivien yritysten tarpeisiin ja kysymyksiin. Yritykset saivat käytännönläheisesti tietoa rekrytoinnin eri osa-alueista sekä palkkaus-, lupa- ja vero-asioista. Omista palveluista ja -palveluprosesseistaan kertoivat Aluehallintovirasto, ELY-keskus, TE-toimisto/Eures, Työlupayksikkö, KELA, Maahanmuuttovirasto, maistraatti, Verohallinto ja Pohjoiskalotin rajaneuvonta. Hyviä käytäntöjä välitettiin työnantajaesimerkkien avulla.

Keskustelua ja mielenkiintoa herätti erityisesti raja-alueen yhteistyö Suomen, Ruotsin ja Norjan välisessä pendelöinnissä sekä maiden lainsäädännöt eri tilanteissa.

─ Tarpeellista ja käytännönläheistä tietoa tuli paljon ja vastaavia tilaisuuksia toivottiin jatkossakin. Keskustelua käytiin etenkin yritysten arjen rekrytointihaasteista, toteaa yrityspalveluiden asiantuntija Tiina Palosaari Pohjois-Pohjanmaan TE-toimistosta.

Yrityslähtöisen tilaisuuden toteuttivat Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston Eures-palvelut sekä Työvoiman liikkuvuus Euroopassa -hanke yhteistyössä yhdeksän eri viranomaistahon kanssa. Tilaisuus suunnattiin kutsuna työnantajille ja saadun hyvän palautteen perusteella vastaavaa tullaan järjestämään myös myöhemmin tämän vuoden aikana.

Lisätiedot: 

Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, palvelujohtaja Pirjo Juntunen, p. 0295 056 596


E-
tjänster