Aktuellt

« Tillbaka

Pohjois-Pohjanmaalla työttömyys laski 6,2 % vuoden takaisesta

Työttömyys laski helmikuussa Ahvenanmaata lukuun ottamatta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Pohjois-Pohjanmaan Työ- ja elinkeinotoimiston (TE-toimiston) alueen kunnissa oli helmikuun lopussa lomautetut mukaan lukien 26 770 työtöntä työnhakijaa ja työttömien määrä laski vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna liki 1 800:lla (-6,2 %). Työttömyys laski helmikuussa suhteellisesti saman verran kuin tammikuussa. Työttömyyden lasku koski miehiä (-8,1 %) enemmän kuin naisia, mutta naisilla työttömyyden lasku voimistui ja oli nyt -3,6 %.  Lomautettujen määrä laski ja aktiivitoimissa oli työnhakijoita enemmän kuin vuosi sitten. Tiedot ilmenevät Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen helmikuun työllisyyskatsauksesta.

Lomautettuna oli helmikuun lopussa 1 905 henkilöä, mikä on noin 480 vähemmän kuin vuosi sitten. Tammikuusta lomautettujen määrä nousi hieman. Lyhennetyllä työviikolla työskenteli 530 työntekijää. Määrä oli hieman suurempi kuin viime vuoden helmikuussa. Maaliskuun alussa TE-toimistoon tuli työnantajilta neljä yhteensä 115 henkilöä koskevaa ennakkoilmoitusta uusista alkavista lomautuksista Oulun, Raahen ja Ylivieskan seuduilla.

Helmikuussa alle 25-vuotiaiden työttömyys laski edelleen. Nuoria työttömiä oli nyt 4 360, mikä on 390 (-8,2 %) vähemmän kuin vuosi sitten. Tammikuuhun verrattuna nuorten työttömyys laski 240 henkilöllä. Yli 50-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli 8 500, mikä on 350 henkilöä ja 3,9 % vähemmän kuin edellisenä vuonna samaan aikaan. Tammikuun lopusta työttömyys laski tässä ikäryhmässä 110:llä.

Pitkäaikaistyöttömiä eli yhdenjaksoisesti vähintään vuoden työttömänä työnhakijana olleita oli helmikuun lopussa 8 020. Määrä laski tammikuusta 150 henkilöllä. Pitkään työttömänä olleiden määrä oli 510 henkilöä matalampi kuin vuosi sitten. Pitkäaikaistyöttömyyden väheneminen kohdistui sekä miehiin että naisiin. Miesten määrä väheni edellisestä vuodesta -7,5 % ja naisten määrä noin puolet vähemmän eli -3,8 %. Pitkäaikaistyöttömyyden lasku jatkui, sillä muutosprosentti (vertailu vuoden takaiseen tilanteeseen) oli nyt -6,0 %, kun se kuukausi sitten oli -3,5 %.

Helmikuun aikana uusia työpaikkoja avattiin TE-toimistossa 3 460

Helmikuun aikana TE-toimistossa oli avoinna kaikkiaan 6 420 työpaikkaa. Uusia paikkoja avattiin 3 460 ja niiden määrä laski vuoden takaisesta 250:llä. Työpaikkoja myös täyttyi kuukauden aikana vähemmän kuin vuosi sitten eli 315. Kuukauden lopussa haettavana oli edelleen 3 590 työpaikkaa.

Uusia työpaikkoja avattiin lähes kaikissa ammattiryhmissä. Eniten eli 1 020 paikkaa avattiin muille työntekijöille. Seuraavaksi eniten tuli tarjolle työpaikkoja palvelu- ja myyntityöntekijöille (850), asiantuntijoille (530), erityisasiantuntijoille (380) sekä rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöille (270). Lisäksi avattiin mm. 195 paikkaa prosessi- ja kuljetustyöntekijöille, 135 paikkaa toimisto- ja asiakaspalveluihin, 40 paikkaa maa- ja metsätalouteen sekä 20 paikkaa johtajille.

Lue koko tiedote.

Pohjois-Pohjanmaan helmikuun työllisyyskatsaus kokonaisuudesaan.

Tilastotietoa Pohjois-Pohjanmaan työmarkkinoista.


E-
tjänster