TE-palvelupilotti 2019-2020

Pirkanmaan työttömille työnhakijoille on käynnistynyt kaksi uutta palveluohjelmaa, jotka ovat nimeltään Focus Työpolut ja Työtalo.

Palvelujen tavoitteena on löytää yksilöllisiä ratkaisuja asiakkaiden tilanteeseen ja polku työelämään. Palvelu tuodaan lähelle asiakasta. Palveluntuottajalla on mahdollisuudet räätälöidä asiakkaan tarpeisiin uudenlaisia ratkaisuja sekä reittejä työhön, yrittäjyyteen tai opiskeluun.

Palvelu on rakennettu yksittäisten palvelujen sijaan kokonaisuudeksi, joka sisältää JTYP-lain mukaisia palveluja (esim. osaamiskartoitukset, valmennukset, työ- ja koulutuskokeilut, lyhyet koulutukset, opinnollistaminen jne.) Molemmissa palveluissa on yksilö- ja ryhmäpalvelua henkilökohtaistettuna palveluna asiakkaille.

Kenelle palvelu on suunnattu?

Kaiken ikäisille asiakkaille, jotka hyötyvät pidempikestoisesta työllisyyspalvelupilotista. Asiakkaalla voi olla useita palvelutarpeita. Työttömyys voi olla asiakkaalla pitkittynyt, mutta varsinaista rajaa työttömyyden kestolla ei ole. Palveluihin voi hakeutua TE-toimiston kautta.

Focus Työpolut

Focus Työpolut -niminen palveluohjelma tarjoaa joustavia palveluja pirkanmaalaisille työnhakijoille. Palvelun aikana luodaan yksilöllinen palvelupolku, jonka tavoitteena on johtaa osuvaan työpaikkaan. Tukea saa myös opiskelusuunnitelmiin sekä yrittäjyyden tai kevytyrittäjyyden pohdintaan.

Palvelua on toteuttamassa joukko pirkanmaalaisia työhaun ja uraohjauksen ammattilaisia: ForeAmmatti (Foredata), Omapaja, Cimson Koulutuspalvelut ja Cimson Henkilöstöpalvelut sekä Uratehdas yhteistyössä Pirkanmaan TE-toimiston kanssa.

Työtalo Pirkanmaa
 

Työtalo -nimisessä kokonaisuudessa lähdetään liikkeelle asiakkaan omasta palvelutarpeesta. Yksilöllisen tuen ja erilaisten ryhmäpalveluiden avulla vahvistetaan asiakkaan osaamista ja työllistymismahdollisuuksia. Palveluun voi sisältyä esimerkiksi ryhmävalmennusta, työkokeilua tai osatutkintojen suorittamista.

Palveluntuottajina Työtalo-konsortiossa toimivat Mielen ry, Sopimusvuori ry, SunUra Oy, Työvalmennussäätiö Syke sekä alihankkijan roolissa Verve Oy ja Cimson Koulutuspalvelut Oy.

Lisätietoa
 

Jos kiinnostuit palvelusta, ota yhteyttä Pirkanmaan TE-toimistoon Oma asiointi -palvelun kautta.

Oma
asiointi