null 'Erittäin paljon uusia työpaikkamahdollisuuksia!' - DuuniTehdas keräsi kiitosta

Uudenmaan TE-toimisto järjesti Porvoossa helmikuussa DuuniTehdas-nimisen rekrytointitapahtuman yhdessä Porvoon kaupungin ja Posintra Oy:n kanssa. Tapahtumasta kerättiin palautetta ja nyt onkin hyvä hetki luoda pieni silmäys takaisin tuohon talviseen tiistaihin.

Kolmatta kertaa järjestetty DuuniTehdas sai sekä kävijöiltä että näytteilleasettajilta varsin positiivista palautetta. Kävijät kiittelivät sitä, että tapahtumassa oli paljon työnantajia ja oppilaitoksia mukana, eli tarjontaa messuilla oli erittäin hyvin. Parannettavaa tulevaankin kuitenkin jäi, sillä ainakin muutamissa palautteissa toivottiin enemmän työmahdollisuuksia työurallaan jo pidemmälle päässeille työnhakijoille.

Nuoria oli tapahtumassa silmämääräisestikin paljon liikkeellä ja tämä johtui ainakin siitä, että tapahtuma oli sisällytetty alueen oppilaitosten opetussuunnitelmiin. Heille tapahtuma toimikin varmasti erinomaisesti, koska heillä oli mahdollista saada samassa tapahtumassa sekä tietoa opiskelumahdollisuuksista että etsiä kesätöitä. Peräti 20 työnantajalla oli tarjota töitä myös alle 18-vuotiaille.

Näytteilleasettajat tyytyväisinä

Henri Janson Porvoon Laituri Oy:stä kertoo, että he olivat tapahtumassa hakemassa kokkeja ja tarjoilijoita kesäsesongille ravintola Fryysarinrantaan ja jokirannassa olevaan lippakioskiin. Tyhjin käsin ei tarvinnut lähteä, sillä uusia työntekijöitä saatiin rekrytoitua noin viisi kappaletta. Janson kertoo, että he ovat olleet DuuniTehtaalla joka kerta mukana. Tapahtumasta tekee yritykselle hyödyllisen sen paikallisuus. Janson kertoo, että Haaga-Heliasta vierailee paljon opiskelijoita, jotka hakevat heille kesätöihin. Tapahtumasta kiitosta sai myös hyvä rytmitys, eli kävijävirta oli tasainen koko päivän ajan.

Myös Tytti Vesterinen Bilfinger Industrial Services Finland Oy:stä kertoo, että heistä kiinnostuneita hakijoita oli tapahtumassa paljon. Yritys oli hakemassa sähkö- ja automaatioasentajia sekä hitsaajia. Lopulta yhteydenotot ja haastattelut johtivat noin viiden hakijan rekrytointiin. Myös Vesterinen pitää tapahtuman paikallisuutta tärkeänä seikkana siinä, miksi Kulloossa toimiva yritys oli tänäkin vuonna mukana.

Etkot, juhlat ja jatkot päälle?

DuuniTehtaan tunnelmasta oli onnistuttu luomaan sopivan leppoisa, sillä se sai paljon kiitosta näytteilleasettajilta. Maininnan arvoinen on myös palaute, jossa todettiin, että itse tarkoituksensa lisäksi tämän kaltainen tapahtuma toimii tärkeänä eri alueen toimijoiden sidosryhmätapaamisena. Toivottiinpa samassa palautteessa myös tunnin mittaisia "etkoja" juuri tätä asiaa varten.

Tapahtuman jälkeen tehtyyn kyselyyn vastanneet näytteilleasettajat antoivat DuuniTehtaalle asteikolla 1–5 kokonaisarvioksi erittäin hyvän arvosanan 4. Näytteilleasettajista 93 prosenttia kertoi löytäneensä tapahtumasta potentiaalisia työntekijöitä tai opiskelijoita. Myös odotukset täyttyivät erinomaisesti, sillä vastanneista 98 prosenttia kertoi tapahtuman vastanneen heidän odotuksiaan. Viimeiseksi 96 prosenttia vastanneista kertoi, että osallistuisi DuuniTehtaaseen myös uudelleen. Tiedustelen myös Vesteriseltä, aikooko Bilfinger osallistua DuuniTehtaalle ensi vuonna, jos tapahtuma jälleen järjestetään. "Ehdottomasti kyllä", kuuluu napakka vastaus.

Kuvateksti: DuuniTehdas järjestettiin Uudenmaan TE-toimiston, Porvoon kaupungin ja Posintra Oy:n yhteistyönä.