null Aikuiskoulutusinfo veti tuvan täyteen Helsingin TYP:n virkistyspäivässä

Helsingin TYP:n asiakasneuvoja Kirsi Kämäräinen oli suunnittelemassa tapahtumaa ja tapahtumassa esiintyivät Mounir El Bentite ja Christer Sundqvist.

Helsinkiläisiä työnhakijoita ajanvarauksella palveleva monialainen palvelukeskus Helsingin TYP järjesti työttömille asiakkailleen suunnatun virkistyspäivän "SYTY! Virtaa ja virkistystä" 20.9. Käenkujalla Sörnäisissä. Päivän aikana asiakkaat saivat opastusta aikuiskoulutusinfossa neljännessä kerroksessa sekä vinkkejä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin kolmannessa kerroksessa. Kävipä Yle tekemässä tapahtumasta jutunkin radioon, jonka yhteydessä keskusteltiin myös työttömän arjesta.  

Paikalle virkistyspäivään ilmaantui noin satakunta TYP:n asiakasta.

"Ehdottomasti suosituin päivän anti oli aikuiskoulutusinfo. Infossa tupa oli täynnä väkeä. Tällaiselle on selvästi tarvetta, joten järjestämme seuraavan tapahtuman maaliskuussa", Helsingin TYP:n asiakasneuvoja Kirsi Kämäräinen lupaa.

"Koulutusinfossa oli muutamia oppilaitoksia esittelemässä osaamisen kartuttamiseksi koulutuksia, jotka sopivat pidempään työttöminä olleille. Lisäksi me kaksi opinto-ohjaajaa pääsimme esittäytymään kävijöille", kertoo Helsingin TYP:n opinto-ohjaaja Kaisa Suomalainen.

"Aikuiskoulutusinfossa pääsi pohtimaan tulevaisuuden opintopolkuaan ja moni kävijä näytti käyvän pitkiä keskusteluja koulutuksen tarjoajien kanssa", Suomalainen toteaa. Opinto-ohjaajien palvelut ovat uutta Helsingin TYP:n palvelussa. Heiltä voidaan varata TYP:n tai Työrastin asiakkaille aika esimerkiksi osaamisen ja opiskelumahdollisuuksien kartoittamiseksi. Opinto-ohjaaja voi myös lähteä yhdessä asiakkaan kanssa tutustumaan oppilaitoksen tarjoamaan koulutukseen.

Tämä oli kolmas kerta kun Helsingin TYP järjesti aikuiskoulutustapahtuman.

"Vielä ei tiedetä, kuinka moni on hakenut opiskelemaan ja onko joku päässyt, mutta aikaisempina vuosina koulutusinfo on lisännyt omaehtoisen opiskelun aloittaneiden määrää merkittävästi", TYP:n asiantuntija Elina Kittilä toteaa.

"Tilaisuus oli mukava ja lämminhenkinen, missä viihtyivät niin asiakkaat kuin järjestäjätkin", Suomalainen summaa ja kehuu tapahtuman järjestelyjä.

Tapahtumassa asiakkaat pääsivät hyvästelemään TYP:n Käenkujan toimipisteen. Muutto uusiin tiloihin alkaa loka-marraskuun vaihteessa ja uudet tilat osoitteessa Viipurinkatu 2 avataan 6.11. Helsingin TYP julkaisi elokuussa Facebook-sivut, joita kannattaa seurata pysyäkseen ajan tasalla Helsingin TYP:n tarjonnasta.

Tapahtumapäivä oli paitsi mielen virkistystä TYP:n asiakkaille, myös verkostoitumismahdollisuus tapahtumaan osallistuville järjestöille ja TYP:n uusille työntekijöille. Helsingin TYP:n tarkoituksena on järjestää keväällä uusi tapahtumapäivä.

"Meillä on jatkoa suunnitteilla ja haemme lisää yhteistyötahoja. Minuun voi ottaa yhteyttä", Kämäräinen toteaa.

"Asiakkaat voivat ehdottaa meille, mistä aiheista haluaisivat kuulla luentoja ja minkä alojen rekrytoinnit kiinnostaisivat", Kämäräinen sanoo ja kehottaa asiakkaita ja yhteistyökumppaneita ottamaan ideoistaan rohkeasti yhteyttä.

Tapahtumapäivän annista myös Christer Sundqvistin terveysluento oli suosittu. "Siinä osallistujat saivat selkeitä ja yksinkertaisia ohjeita ja tekivät paljon yleisökysymyksiä", Kirsi Kämäräinen kuvailee. Salsan tahdeissa pyörittiin joukolla tanssija Yasser Sarria Terryn johdolla. Päivän kruunasi artisti Mounir El Bentiten esittämä maailmanmusiikki.

Kämäräinen mainitsee vielä Helsingin TYP:n muista palveluista: "Asiakasneuvoja auttaa tarvittaessa asiakkaiden työnhaussa ja sähköisissä palveluissa. Tämän lisäksi kaupungin talous- ja velkaneuvojat päivystävät Helsingin TYP:ssa keskiviikkona 4.10 ja 25.10. klo 13:00–15:30. Talousneuvontaan voi tulla ilman ajanvarausta", hän kertoo.