Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Apua kausityöntekijöiden saamiseksi

Koronavirusepidemian vuoksi monet ulkomaalaiset kausityöntekijät eivät pääse Suomeen, mikä vaikeuttaa etenkin maatalouden kausityövoiman saatavuutta. Samaan aikaan työmarkkinoilla on paljon uusia, lomautetuksi tai irtisanotuksi tulleita työnhakijoita, joiden työpanosta olisi mahdollista saada kausityöhön. Monet opiskelijat ja nuoret ovat myös ilman kesätyöpaikkaa.

Kausityövoimaa tarvitsevia yrityksiä pyydetäänkin ilmoittamaan avoimet työpaikkansa TE-toimistoon, jotta paikat saadaan näkyville ja jotta niihin voidaan hakea. Jotta työnhakijat löytävät paikat helpommin, olemme ottaneet valtakunnallisesti käyttöön hakusanan "kausityö2020", jonka voitte lisätä ilmoituksenne loppuun itse tai se voidaan lisätä myös TE-toimiston toimesta.

Avoimet työpaikat voi ilmoittaa TE-palvelujen verkkosivulla.

Lisäksi Kainuun TE-toimiston yrityspalvelun asiantuntijat palvelevat yrittäjiä puhelimitse ma-pe klo 9-16.15 numerossa 0295 039 001 sekä sähköpostilla: tyonantajapalvelut.kainuu(at)te-toimisto.fi

Muuta aiheeseen liittyvää:

Kausityöhön kannustetaan hakeutumaan viestintäkampanjalla: kausitoita.fi ja seasonwork.fi  

Lisätietoja koronatilanteen vaikutuksista työvoiman liikkuvuuteen ja kausityöhön Työ- ja elinkeinoministeriön verkkosivuilla:
https://tem.fi/kysymyksia-ja-vastauksia-koronasta-ja-tyovoiman-liikkuvuudesta

https://tem.fi/kysymyksia-ja-vastauksia-koronasta-ja-kausityosta


Oma
asiointi