Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Avointen työpaikkojen määrä kasvoi vuonna 2022

Vuosi 2022 oli pohjoissavolaisissa yrityksissä kasvun vuosi. Rekrytointien osalta laitettiin vilkasta vuotta 2021 merkittävästi paremmaksi. Varsinkin alkuvuosi oli rekrytointien osalta erittäin aktiivinen. Vuosi oli myös TE-toimiston palvelujen kehittämisen osalta vilkas. Otimme käyttöön uuden Työmarkkinatori -palvelualustan sekä uudistimme henkilöasiakaspalvelua. TE-toimiston aktiivinen yrityskontaktointi löysi erittäin tehokkaasti kasvupalveluja tarvitsevia yrityksiä.

Työpaikkojen määrä jatkoi kasvuaan alkuvuodesta

Alkuvuosi oli rekrytointien osalta erittäin vilkas. Vuonna 2022 avoimia työpaikkoja ilmoitettiin  54 603, mikä on edellistä vuottaa reilut 4 800 enemmän. Eniten tekijöitä haettiin sosiaali- ja terveysalalle, majoitus- ja ravitsemusalan eri tehtäviin, sekä puhtaanapitoalalle.

 

Monella alalla oli havaittavissa haasteita löytää osaavaa työvoimaa. Haasteisiin vastattiin hyödyntämällä TE-toimiston palveluista koostuvia palvelupaketteja. Työnantajille tarjottiin rekrytoinnin tueksi mm. valtakunnalliseksi palveluformaatiksi muuttunut TE-live, sosiaalisen median markkinointia sekä suosiotaan kasvattaneet kansainvälisen työnvälityksen (EURES) palvelut.

Vuonna 2023 myös verkkopalvelumme uudistuivat

Työmarkkinatori palvelualusta korvasi vanhan te-palvelut.fi kanavan toukokuussa 2022. Uuden palvelusivuston myötä pystymme tarjoamaan asiakkaillemme entistä monipuolisemmat verkkopalvelut sekä yritysten että työnhakijoiden käyttöön. Työnantajat voivat hakea Työmarkkinatorilta työnhakijoita, jotka ovat julkaisseet oman

työnhakuprofiilinsa palveluun ja sitä kautta ottaa suoraan yhteyttä työnhakijaan. Työnhakuprofiilit näkyvät anonyymeinä, jolloin työnantaja voi kiinnostua hakijasta pelkästään osaamisen perusteella. Työmarkkinatorilla on 24 774 julkaistua työnhakuprofiilia (tyomarkkinatori.fi/tietoa palvelusta).

TE-toimiston yrityspalvelut vahvistuivat

TE-toimiston yrityspalveluiden asiantuntijat tekivät vuoden aikana noin 1300 yrityskäyntiä. Käynnit toteutettiin asiakkaiden toiveita kuunnellen joko kasvokkain tavaten tai puhelin/videoyhteyksiä hyödyntäen. Työnantajakäynneillä ja kontaktoinnissa saatiin erittäin paljon rekrytointitoimeksiantoja heti mukaan tai melko pian sen jälkeen. -Työnantajat olivat poikkeuksetta tyytyväisiä. Jos kyseinen aika ei työkiireiden vuoksi sopinut, pyysivät he ottamaan uudestaan yhteyttä ja sopimaan uuden ajan, johtava asiantuntija Pirjo Nissilä yrityspalveluista kertoo. Käyntejä tehtiin runsaasti myös yhdessä ELY-keskuksen kanssa, jolloin samalla käynnillä oli tarjolla palveluja yrityksen eri tilanteiseen. Yrityspalvelutiimiä vahvistettiin rekrytoimalla uusia asiantuntijoita sekä Kuopion että Varkauden toimipaikoille. Lisäksi vastasimme alueemme yritysten tarpeisiin, rekrytoimalla lisävahvistusta EURES ja kansainvälisen rekrytoinnin palveluihin, (EURES on eurooppalainen työnvälitysverkosto).

Verkostoyhteistyön lisääminen

Verkostoyhteistyön tavoitteemme on tehdä tunnetuksi palvelujamme, kehittää palvelupolkuamme, lisätä tiedonvaihtoa ja mm. järjestää ja osallistua tapahtumiin. Verkostoyhteistyö tapahtuu pääosin kasvokkain.

 

 

Lisätietoja

Palvelupäällikkö Timo Soininen, timo.soininen@te-toimisto.fi, puh. 0295 043 693

Johtava asiantuntija Pirjo Nissilä, pirjo.nissila@te-toimisto.fi, puh. 0295 043 645

                          

Liitteet              Pohjois-Savon TE-toimiston yrityspalvelut (toimistot.te-palvelut.fi)

Päivitetty: 02.03.2023