Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Hämeen TE-toimisto laajentaa palvelujaan Itä-Hämeessä

Hämeen TE-toimisto on aloittanut uuden toimintatavan toimialueensa Itä-Hämeen kunnissa (Heinola, Hartola, Sysmä). Uutena työtapana toteutetaan tiimivastuumallia, jossa yksi liikkuva asiantuntijatiimi hoitaa koko alueen kaikkien asiakkaiden palvelutarpeet. Kokonaisvaltainen palvelu kattaa sekä henkilöasiakkaatettä työnantajat. Työnantaja- ja työnhakija-asiakkaiden palvelusta pidetään tiiviisti yhteyttä Itä-Hämeen muihin työllisyystoimijoihin. Tiimi huolehtii, että sen toiminta ja TE-palvelut tunnetaan alueella ja ne ovat tehokkaasti käytössä. Tiimi on jo otettu hyvin vastaan alueella ja yhteistyötahot kiittävät toimintaa.


Vaikka TE-toimisto luopuukin omista tiloistaan Heinolassa, tullaan Itä-Hämeen
asiakkaat jatkossakin palvelemaan alueella. Palvelua on saatavilla yhteispalvelupisteissä, puhelimitse ja sähköisesti. Lisäksi asiakkaiden asiointi jatkuu kuten ennenkin sähköisesti Oma asioinnin, puhelinpalvelun ja henkilökohtaisten tapaamisten muodossa. Tiimi toimii joustavasti ja liikkuu tilanteen ja tarpeen mukaan sinne, missä tarve kulloinkin on.


Tiimissä on laaja-alaisesti erilaista osaamista, jolloin asiakaspalvelua voidaan
antaa kattavasti niin työnhakija- kuin työnantaja-asiakkaillekin. Tiimi hoitaa niin
työttömyysturvaan, palkkatukeen, työvoimakoulutukseen kuin ammatinvalinnan
ohjaukseenkin liittyvät asiat. Kaikki ne palvelut, joita Hämeen TE-toimisto tarjoaa koko alueellaan. Kun tiimillä on kattavasti tiedossa alueen työnantajien tarpeet, työnhakijoiden tilanteet ja alueen koulutustarpeet, saadaan palvelut suunnattua tehokkaasti ja nopeasti.

"Kun palvelut ovat kokonaisvaltaisia ja ne tehdään yhdessä muiden paikallisten
toimijoiden kuten kuntien, hankkeiden ja yhdistysten kanssa, saadaan asiakkaalle
ketterät palvelut" sanoo Itä-Hämeen tiimin vetäjä Sami-Pekka Kalliokoski.


TE-palveluiden tavoittaminen Itä-Hämeessä on nyt myös entistä helpompaa.
Tiimillä on käytössään oma päivystyspuhelinnumero 0295 041 555 sekä sähköposti heinolanseutu@te-toimisto.fi. Puhelinpäivystys on avoinna klo 9-16. Tiimin tavoittaa nopeasti eikä asioiden hoitamiseen tule viiveitä.


Lisätietoja, palveluesimies Olli Manninen, 0295 041 636

Päivitetty: 27.10.2022