Ajankohtaiset

<< Takaisin

Uutisia

null Kainuun työttömyys edelleen koronakriisia matalammalla

Kainuun työttömyys laski muusta maasta poiketen jo poikkeusaikaa edeltävää tasoakin matalammalle. Vuoden 2019 kesäkuun loppuun verrattuna työttömiä oli 87 henkeä vähemmän (-3 prosenttia). Koko maassa työttömyys pieneni vuoden takaisesta 24 prosenttia ja kasvoi kahden vuoden takaisesta 24 prosenttia.   

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Kainuussa kuun lopussa 10,5 prosenttia mikä on 3 prosenttiyksikköä edellisvuotta vähemmän. Osuus oli Kainuuta pienempi vain kolmella ELY-keskusalueella ja koko maassa se oli 12,0 prosenttia, mikä on vähennystä vuoden takaisesta 3,8 prosenttiyksikköä.

Pitkäaikaistyöttömyyden kasvu taittui

Pitkäaikaistyöttömyys on ollut pitkän pienentymisen jälkeen korona-aikana nousussa, mutta kasvu hidastui kesäkuussa. Pitkäaikaistyöttömiä, eli yli vuoden työttömänä olleita, oli 815, mikä on 18 prosenttia (+122) vuoden takaista enemmän – vielä toukokuussa kasvua tuli 31 prosenttia edellisvuodesta.

TE-toimistoon ilmoitettiin kesäkuun aikana uusia avoimia työpaikkoja 1 279, mikä on 78 prosenttia enemmän (+560) kuin vuotta aikaisemmin. Monilla aloilla on ollut pitkään työvoimapulaa ja useisiin tehtäviin on vähemmän tai vain hieman enemmän työttömiä työnhakijoita kuin avoimia paikkoja.

Vaikeinta oli löytää terveydenhuollon erityisasiantuntijoita – eli esimerkiksi lääkäreitä, hammaslääkäreitä ja eläinlääkäreitä –, laskennan ja varastoinnin toimistotyöntekijöitä, avustavia keittiö- ja ruokatyöntekijöitä ja terveydenhuollon asiantuntijoita – eli esimerkiksi sairaanhoitajia.

Tiedot perustuvat työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilastoihin.

Seuraava työllisyyskatsaus julkaistaan 24. elokuuta 2021.

Lisätietoja

Kainuun työ- ja elinkeinotoimisto
palvelujohtaja
Kati Kemppainen
puh: +358 295 039 053
email: etunimi.sukunimi@te-toimisto.fi