null Katsaus kuluneeseen ja tulevaan vuoteen - Työolosuhteiden järjestelytuki - Uudet valmennuspalvelut - Vuoden viimeinen uutiskirje julkaistu!

Hallituksen päätöksistä pystyt lukemaan mediasta, mutta tiedätkö, miten virkakoneisto toteuttaa nuo päätökset? TE-palveluiden työstä Suomen suurimman Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY) alueella sinulle kertoo Uudenmaan TE-toimiston kuusi kertaa vuodessa ilmestyvä uutiskirje.

> Lue Uudenmaan TE-toimiston uutiskirje 6/2018

> Tilaa Uudenmaan TE-toimiston uutiskirje

Tämän kertaiset aiheet pähkinänkuoressa:

TE-toimiston asiantuntijan puheille ilman ajanvarausta? Tämä on mahdollista jo ensi vuonna!

Uudenmaan TE-toimisto ja pääkaupunkiseudun kunnat lanseeraavat ensi vuoden helmi-maaliskuussa Työllisyyden palvelutorin, jossa työnhakijat saavat vinkkejä työnhakuun ja kouluttautumiseen  ilman ajanvarausta. Yhden luukun toimintaperiaatteella toimivat pisteet tulevat näillä näkymin Helsinkiin, Espooseen ja Vantaalle, kertoo johtaja Jarmo Ukkonen.

> Lue koko juttu

Uudellamaalla eniten uusia työpaikkoja ja tehtyjä työllistymissuunnitelmia, mutta myös työttömiä

Hallituksen molemmat työllisyystavoitteet ovat toteutumassa. 110 000 henkilön lisäys työllisiin saavutettiin kesäkuussa, ja 72 prosentin työllisyysaste toteutunee vielä tämän hallituskauden aikana. Miltä tilanne ja hallituksen tavoitteet näyttävät Uudellamaalla? Haastateltavina Työ- ja elinkeinoministeriön tutkimusjohtaja Heikki Räisänen sekä ELY:n tutkija Santtu Sundvall.

> Lue koko juttu

Vamma tai sairaus ei estä pääsyä työelämään

Pienessä yrityksessä rekrytointi tuottaa usein päänvaivaa, jossa TE-toimisto voi auttaa. Vuosien varrella musiikkiyhtiö Jiffelillä on ollut paljon erilaisia työntekijöitä oppisopimuksella, erilaisilla harjoitteluratkaisuilla ja palkkatuella. Viime vuonna Jiffelin toimitusjohtaja Jukka Hynynen rohkaistui kokeilemaan työolosuhteiden järjestelytukea työntekijän palkkaamiseen. Hynynen näkee, että piilevää osaamista pitää saada hyödynnettyä ja työnantajan asenne on avainasemassa siinä, että myös osatyökykyiset saadaan mukaan työelämään.

> Lue koko juttu

Vapaus valita palveluntuottaja ja aiempaa yksilöllisempää palvelua - Uudenmaan TE-toimiston uudet työnhaku- ja uravalmennukset

Uudenmaan TE-toimiston työnhaku- ja uravalmennukset uudistuivat. Työpolku- ja Urapolku -palveluissa työnhakija saa jopa neljän kuukauden ajan tukea työnhakuun, koulutuksen löytämiseen tai muuhun ratkaisuun. Työnhakija valitsee oman alueensa kolmesta palveluntuottajasta itselleen sopivimman.

> Lue koko juttu

 

> Lue koko uutiskirje tästä

> Tilaa uutiskirje itsellesi tästä