Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Kotimaasta työntekijöitä ulkomaalaisten kausityöntekijöiden tilalle

TE-palveluiden rekrytointi- ja työnvälityspalvelut toimivat normaalisti myös poikkeusaikana. Koska rajojen sulkemisen takia monet kaivatut ulkomaalaiset kausityöntekijät eivät pääse Suomeen, täytyy etsiä korvaavaa työvoimaa omasta maastamme.

Kehotamme työnantajia laittamaan työpaikkailmoitukset valtakunnallisille te-palvelut.fi -verkkosivuille, Suomen ehdottomasti suositummalle työpaikkasivustolle. Sieltä työpaikat siirtyvät automaattisesti myös uudelle Työmarkkinatorille. Teemme yhteistyötä MTK:n kanssa, joka on avannut maaseudun yrittäjiä ja työnhakijoita yhdistävän TöitäSuomesta -palvelun. Myös sen kautta yritykset voivat löytää hyviä tekijöitä tekemättömille töille.

Työmarkkinoilla on nyt paljon töitä etsiviä ihmisiä

Monilla aloilla on koronavirusepidemian takia vaikeuksia, ja työnantajat joutuvat lomauttamaan ja irtisanomaan työntekijöitään. Sen vuoksi työmarkkinoilla on paljon uusia töitä etsiviä ihmisiä. Esimerkiksi monet kotimaiset ja ulkomaalaiset opiskelijat, jotka ovat tehneet palvelualan töitä opintojensa ohella, ovat joutuneet lomautetuiksi. Myös ilman kesätyöpaikkaa olevia nuoria on vielä paljon.

Avoimen työpaikan ilmoitat kätevästi verkkosivujemme Oma asiointi -palvelun kautta. Jos se ei ole mahdollista, voit ilmoittaa työpaikasta avoimen verkkolomakkeen avulla. Jos on kyse kiireellisistä ja isoista rekrytoinneista, ota suoraan yhteyttä!

Pohjanmaan TE-toimiston yrityspalvelut tavoitat puhelimitse p. 0295 056 001 tai sähköpostilla yrityspalvelut.pohjanmaa(a)te-toimisto.fi