null Kyllä löytyy -kick off Helsingissä toi yrittäjille tutuksi TE-toimiston palveluja

Uudenmaan TE-toimisto järjesti Kyllä löytyy -kampanjan Helsingin kick offin viime perjantaina 29.3.2019. Kampanja tähtää TE-palvelujen tunnettavuuden parantamiseen erityisesti pk-yritysten keskuudessa sekä yritysyhteistyön tiivistämiseen.

Tilaisuuden avasi Jarmo Ukkonen.

Tilaisuuden aloitti Uudenmaan TE-toimiston johtaja Jarmo Ukkonen, joka kiitteli paikalle tulleita yli sataa yritysten edustajaa.

"On aloja, joihin ei meinaa löytyä millään ilveellä osaajia, toisaalta on sitten aloja, joihin osaaja löytyy erittäin helposti. Avain ongelmaan on räätälöinti. TE-palvelut sopii yhdessä työnantajan kanssa, mikä on se palvelu, millä saadaan tiettyyn paikkaan hyvä työntekijä", Ukkonen totesi ja lisäsi, että TE-toimiston palvelupaketti on laaja, joten tilaisuuden osallistujille on mahdollista saada kattava näkemys siitä, mitä TE-palveluja on oikein tarjolla.

"Uudellamaalla vajaat 60 prosenttia alkavista työttömyyksistä päättyy ennen 12 viikkoa. Suurimmat selittäjät ovat työllistyminen avoimille työmarkkinoille ja TE-palvelut. Lisäksi Uusimaa voi kehua täyttyneiden työpaikkojen avoinna olon kestoa, joka on tällä hetkellä 16 vuorokautta, kun koko maassa vastaava luku on vajaa 50 vuorokautta. Olemme siis tehokkaita ja nopeita, mikä näkyy työnantajien tyytyväisyydessä, joka on asteikolla 1-5 jopa 4", Ukkonen kertoi aamiaistilaisuudessa.

Tilaisuudessa yritysten edustajat saivat tietoa TE-palveluista.

Tilaisuuden juontanut yritysasiakaskoordinaattori Markku Visti muistuttikin, että TE-palvelut on Suomen suosituin työpaikkojen ilmoituskanava, jonka ohi menee vain puskaradio. TE-palveluiden palvelut kiinnostavat niin yrityksiä kuin henkilöasiakkaitakin. Myös kansainvälisesti: Esimerkiksi EURES-verkoston (European Employment Services) Finland Works -verkkorekrytointitapahtumaan torstaina 4.4.2019 on rekisteröitynyt jo 1500 henkilöä.

Fazer Food Servicen Marjut Id ja Mika Hällfors.

Brunssille osallistui myös Fazer Food Services operatiivinen suunnittelija Marjut Id, joka on ollut TE-toimiston palveluihin tyytyväinen. Fazer Food Services osallistui Tahdolla työhön -tapahtumaviikon Tennispalatsissa 21.3. järjestettyyn ravintola-alan rekryyn, ja tulokset olivat lupaavia. "Haastattelimme päivän aikana noin sata hakijaa, ja ensimmäinen työntekijä ehti jo aloittaa palveluksessamme", kertoi ravintolapäällikkö Mika Hällfors.

Lisäksi aamussa kuultiin palkkatuesta, työllistämispalkkiosta ja osatyökykyisten työllistämisestä, yritysten kehittämispalveluista sekä työvoimapoliittisten koulutusten järjestämisestä yritysten tarpeisiin. Jos haluat lisätietoa yrityksille suunnatuista palveluista, ota yhteyttä Uudenmaan TE-toimiston yrityspalveluihin: p. 0295 040 002 (klo 9.00–16.15) tai rekrytointi.uusimaa(at)te-toimisto.fi.

Kaiken kaikkiaan Kyllä löytyy -aamiaistilaisuuksia järjestetään Uudenmaan alueella yhteensä kahdeksan: Helsingin lisäksi Vantaalla (2.4.), Espoossa (23.5.), Raaseporissa (10.5.), Porvoossa (10.5.), Lohjalla (17.5.), Hyvinkäällä (17.5.) ja Järvenpäässä (7.6.).