null Lapin TE-toimisto perustaa palvelupisteen Stora Enson Veitsiluodon tehtaalle

12.7.2021 aukeavassa palvelupisteessä TE-toimiston asiantuntijat auttavat irtisanottuja työntekijöitä työnhakijaksi ilmoittautumisessa ja työnhakuun liittyvissä asioissa. 

 

Lapin TE-toimisto perustaa yhdessä työnantajan kanssa palvelupisteen Stora Enson Veitsiluodon tehtaalle. Palvelupisteellä TE-toimiston asiantuntijat auttavat irtisanottuja työntekijöitä työnhaun käynnistämisessä ja työnhakuun liittyvissä asioissa.   
 
Tehtaalle 12.7.2021 aukeavassa työnhakupisteessä TE-toimiston asiantuntijat ovat paikalla kolmena päivänä viikossa klo 9-13. Asiantuntijoiden suorat yhteystiedot ovat irtisanottujen käytettävissä.  
   

  • TE-toimiston asiantuntijat auttavat tarvittaessa työnhakijaksi ilmoittautumisessa ja työnhakuun liittyvissä asioissa, sekä kertovat TE-toimiston tarjoamista mahdollisuuksista, mm. avoimista työpaikoista ja koulutuksista.  
  • Pisteelle voi tulla ajanvarauksella tai aikaa varaamatta. Pisteeltä löytyy myös tietokoneita hakijoiden käyttöön.  

   
Lapin TE-toimiston palvelujohtaja Tero Hyttinen näkee, että palvelupisteelle on nyt kova tarve ja sen organisointiin on varauduttu.
"Lapin TE-toimistossa ollaan tilanteen tasalla ja tarjoamme resurssejamme ja tuomme palvelumme irtisanottujen luokse luotettavalla tavalla. Palvelumme vastaavat muutostilanteiden vaatimuksia ja siksi olemme valmiita mukauttamaan toimintatapojamme asiakkaitten tarpeiden ja tilanteen edellyttämällä tavalla."  
 
Hyttisen mukaan tilanteeseen on myös luvattu rahallista tukea mukaan.  
"Tällainen erillisen palvelupisteen järjestäminen ei ole sinänsä poikkeuksellista. Palveluiden järjestämisessä auttaa Lapin TE-toimistolle ja ELY-keskukselle myönnetty työllisyysrahoitus 2,55 miljoonaa euroa, joka on osa hallituksen Kemi-Tornion rakennemuutoksen hoitoon myöntämää kokonaisrahoitusta, 12,75 miljoonaa euroa", Hyttinen toteaa.    
 
Infot alkavat välittömästi  
 
Muutosturva- ja koulutusinfoja järjestetään useita viikoittain irtisanotuille ajalla 12.-28.7.2021. Infot järjestetään porrastetusti koronatilanteen vuoksi. Ruotsissa asuville irtisanotuille on myös luvassa oma info muun muassa työttömyysturva-asioihin liittyen.  
 
Myös ammatinvalintapsykologin palvelut ovat irtisanottujen käytettävissä. Ammatinvalintapsykologi on paikalla tehtaan työnhakupisteellä ja koulutusinfoissa viikkokalenterin mukaisesti. Koulutusinfoissa esitellään myös ammatinvalinta- ja uraohjauspalveluja.  
 
Lisätietoja antaa tarvittaessa Lapin TE-toimiston palvelujohtaja Tero Hyttinen sähköpostitse tero.hyttinen@te-toimisto.fi tai puhelimitse 0295 039 560.