null Lapin TE-toimiston tiedote oppilaitoksille omaehtoisten opintojen seurannasta

Valtioneuvoston 16.3.2020 tekemien toimenpidelinjausten mukaan lähiopetuksen sijaan kaikkien yliopistojen, ammattikorkeakoulujen sekä ammatillisen koulutuksen, lukiokoulutuksen ja perusopetuksen järjestäjien opetus ja ohjaus järjestetään mahdollisimman laajalti vaihtoehtoisilla tavoilla, muun muassa etäopiskelua, erilaisia digitaalisia oppimisympäristöjä ja -ratkaisuja sekä tarvittaessa itsenäistä opiskelua hyödyntäen 13.4.2020 saakka.

Oppilaitosten tulee informoida tästä palvelussa olevia asiakkaita. On tärkeää kertoa asiakkaille, että heidän ei tule ottaa omatoimisesti yhteyttä TE-toimistoon vaan, että he opiskelevat normaalisti ohjeistamallanne tavalla sekä, että opintojen seuranta tehdään sovitusti sähköisesti verkon kautta kuittaamalla opintojen eteneminen työllistymis- tai kotoutumissuunnitelman mukaisesti.

Seuranta tehdään yleensä pidemmällä aikavälillä, jolloin tämän hetken tiedon mukainen lyhytaikainen mahdollinen keskeytys tai peruuntumiset eivät vielä edes vaikuta käytännössä opintojen toteutumiseen esim. 24 kk:n jakson aikana. Joka tapauksessa seurannassa voidaan myös tässä tilanteessa huomioida realistinen mahdottomuus opintojen suorittamisessa pidemmällä aikavälillä, jos näin käy. Palaamme tähän asiaan, jos tilanne pitkittyy.

Mikäli opiskelija ei kykene etenemään opinnoissa, koska ne järjestetään etäopetuksena, tulee teidän ilmoittaa siitä TE-toimistolle salattuna tai turvasähköpostina osoitteeseen. 

koulutus.lappi@te-toimisto.fi

Tiedotamme tässä tilanteessa aktiivisesti toimintamme muutoksista kotisivuillamme.

Lapin TE-toimiston tiedote oppilaitoksille (pdf)