null Lapissa tammikuussa 8 400 työtöntä työnhakijaa

Lapissa oli tammikuun lopussa 8 400 työtöntä työnhakijaa, joista lomautettuja 990. Työttömiä oli hieman vähemmän kuin joulukuussa ja 520 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Lomautettujen määrä lisääntyi tammikuussa.

Työttömien osuus työvoimasta oli tammikuussa 10 % tai sen alle Pohjois-Lapin ja Tunturi-Lapin ja Rovaniemen seutukunnissa. Korkein osuus oli Itä-Lapin 15,6 %.

Tammikuussa TE-palveluihin ilmoitettiin Lapissa lähes 4 460 avointa työpaikkaa. Aiempina kuukausina ilmoitetut työpaikat mukaan lukien tammikuussa oli avoinna yli 7 190 työpaikkaa. Työpaikkoja ilmoitettiin avoimeksi eniten prosessityössä, ravintola-alalla, hoiva- ja terveyspalveluissa, myyntityössä sekä siivous- ja rakennusalalla.

Monilla aloilla on edelleen haasteita löytää osaavaa työvoimaa. Jos sopivan työntekijän löytäminen on haasteellista, työnantajalle on tarjolla palveluita, joilla esimerkiksi työtehtäviä voidaan muotoilla uudelleen tai työnhakijoiden osaamista kehittää.

"- Meillä on hyviä kokemuksia siitä, miten moninaisuus työyhteisöissä on heijastunut myönteisesti yhteisöllisyyteen ja tuottavuuteen. Työnhakijoilla on monenlaista osaamista, koulutusta ja työkokemusta. Työtehtäviä räätälöimällä työnantajat ovat löytäneet tarvitsemiansa työntekijöitä, kannustaa Lapin ELY-keskuksen johtaja Marja Perälä alueen yrityksiä."

Lue lisää Lapin ELY-keskuksen tiedotteesta:

Trendit:

  • Työttömiä 520 vähemmän kuin vuotta aiemmin
  • Lomautettuja lähes 1 000
  • Työttömien osuus työvoimasta 10,5 % - alin Sodankylän 5,9 % ja korkein Kemijärven 17,0 %
  • Pitkäaikaistyöttömiä neljännes vähemmän kuin vuotta aiemmin
  • Avoimia työpaikkoja vähemmän kuin viime vuoden tammikuussa
  • Palveluissa 3 830 lappilaista
  • Kaikkien työnhakijoiden määrä yli viidenneksen alempi kuin vuotta aiemmin

Työllisyyskatsauksen tiedot löytyvät kokonaisuudessaan Työnvälitystilastosta, joka on luettavissa osoitteessa temtyollisyyskatsaus.fi.

Päivitetty: 21.02.2023