null Mahdollisuuksia on helppo tarjota, kun työnhakijan motivaatio on kohdillaan - Lohjan rekrytapahtuman osallistujat vakuuttivat työnantajat

Toukokuun alussa Uudenmaan TE-toimiston Lohjan toimipaikalla järjestetty hotelli- ja ravintola-alan sekä puhtauspalvelualan rekrytointitilaisuus osoittautui menestyksekkääksi. Tilaisuuteen lähetettiin 49 kutsua keittiöapulaisille, kokeille, keittiötyöntekijöille, tarjoilijoille, baarimestareille, hotellin vastaanottovirkailijoille, laitoshuoltajille sekä siivoojille. Kutsutuista tilaisuuteen saapui 25 henkilöä. Moni osallistuja kutsuttiin haastatteluihin ja osa heistä työllistyikin, Lohjan toimipaikasta kerrotaan.

Opteamin henkilöstökonsultti Tauno Aholan mukaan Opteam on tehnyt TE-palveluiden kanssa hyvää yhteistyötä jo pitkään. Opteam oli rekrytapahtuman toinen yhteistyökumppani yhdessä Lohjan Rekryn kanssa.

"Rekrytilaisuudessa pikahaastattelin 19 potentiaalista työntekijää, joista kaikki kutsuin jatkotapaamiseen, jotta voimme keskustella syvemmin työntekijän toiveista töihin sijoittumisesta, tarkistaa alan vaaditut osaamiset ja kortit ja niin edelleen", Ahola sanoo. Töitä löysivät ainakin osaava paistotaitoinen pikaruokatyöntekijä liikenneasemalle, kokki keittiöön ja ammattitarjoilija "kesän kuumimpiin juhliin".

"Mahdollisuuksia on työnhakijalle helppo tarjota, kun hakijan motivaatio vain on kohdillaan ja rohkeutta kokeilla töitä, joita tarjolla on", Ahola kiittelee.

"Odotan innolla rekrytilaisuuden tuomia tuloksia, jotta saisimme mahdollisimman monta työntekijää työllistymään avoimiin työtehtäviin", Ahola lisää. Lohjalla ja muualla Uudellamaalla on yhä myös avoimia työpaikkoja ja mahdollisuuksia keikkatyöhön Opteamin kautta.

Myös toinen yhteistyökumppani, Lohjan Rekry, oli tyytyväinen rekrytapahtumaan. Tapahtumassa paikalla oli kolme työnantajaa Lohjan kaupungilta: tuotantokeittiö Köökin palveluesimies Minna Kirsilä, kaupungin siivouspalveluiden aluepäällikkö Eija Kaartinen ja Lohjan kaupungin keskitetystä rekrytoinnista eli Lohja rekrystä Elina Jämbeck.

"Mielestäni tapaaminen oli mielenkiintoinen ja antoisa. Mukana oli yllättävän paljon hyviä potentiaalisia sijaisia", kommentoi ensimmäistä kertaa mukana ollut Jämbeck. Tapahtuman ansiosta ruoka- ja siivouspalveluihin löytyi työntekijöitä.

"Osan kanssa on vakavat mietinnät käynnissä, viimeistään syksyn osalle", Jämbeck sanoo.

Teksti: Mirva Villa

Uudenmaan TE-toimisto, viestintä

www.te-palvelut.fi/uusimaa  |

Facebook: Uudenmaan TE-palvelut

Twitter: Uudenmaan TEpalvelut  ja EGR Uusimaa