null Monialaisen yhteispalvelun verkoston suunnittelu etenee Uudellamaalla

Vuodenvaihteessa tuli voimaan laki ja asetus työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta. Monialaisen yhteispalvelun verkosto (uusi TYP) tulee korvaamaan tämän vuoden aikana noin 10 vuotta toimineet työvoiman palvelukeskukset (TYP).
Nykyisissä työvoiman palvelukeskuksissa ja tulevassa uudessa monialaisen yhteispalvelun verkoston perustoimijatahot ovat samat eli TE-toimisto, kunta ja Kela.

TE-toimisto nimesi TYP:ien johtoryhmät
Uudenmaan uusien TYP:ien verkoston ja toiminnan suunnittelu on käynnistynyt kevään aikana kaikilla alueilla. 30.6.2015 Uudenmaan TE-toimisto nimesi alueensa monialaisen yhteistyöverkoston johtoryhmät. Tämän jälkeen kunkin verkoston johtoryhmän kunnat valitsevat monialaisen verkostolle johtajan ja hänelle sijaisen. Uusi TYP aloittaa lain mukaisen toiminnan, kun verkoston kuntapuoli, TE-toimisto ja Kela allekirjoittavat yhteistyösopimuksen.  Yhteistyösopimus allekirjoitetaan viimeistään 31.12.2015. Uusien TYP:ien tulee aloittaa toimintansa viimeistään vuoden 2016 alusta.

Uudenmaan alueen 6 työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun verkoston johtoryhmät:

Helsinki

Vantaa

Espoo + Kauniainen         

Länsi-Uusimaa: Hanko, Inkoo, Karkkila, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori, Siuntio, Vihti

Keski-Uusimaa: Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Tuusula

Itä-Uusimaa: Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Porvoo, Pukkila, Sipoo

Monialainen yhteispalvelu on tarkoitettu yli 25-vuotiaille työttömille, jotka ovat saaneet työmarkkinatukea vähintään 300 päivää tai ovat olleet yhtäjaksoisesti vähintään 12 kuukautta työttömänä sekä alle 25-vuotiaille nuorille, jotka ovat olleet yhdenjaksoisesti työttömänä vähintään kuusi kuukautta. Asiakkaat ohjautuvat palveluun joko työ- ja elinkeinotoimiston tai sosiaalitoimen tekemän palvelutarvearvion perusteella. Monialaisen yhteispalvelun tavoitteena on edistää työttömien työllistymistä tarjoamalla heille heidän palvelutarpeensa mukaisia julkisia työvoimapalveluja sekä sosiaali-, terveys- ja kuntoutuspalveluja.