Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Nyt on aika rekrytoida kausitöihin

Koronatilanteesta huolimatta tietyillä aloilla on pulaa työvoimasta. Erityisesti pulaa on alkutuotannon ja elintarviketeollisuuden työntekijöistä. Pulaa on tekijöistä sekä kausityöhön että pidempiaikaisiin töihin eikä paikallinen työvoima riitä.

Kausitöihin voi rekrytoida monien eri kanavien kautta

Viime vuonna oli suuria ongelmia saada kausityöntekijöitä kolmansista maista. Siksi Pohjanmaan ELY-keskus ja TE-toimisto satsaavat Talent Coastline -ekosysteemin johdolla siihen, että avataan uusia rekrytointikanavia. Vaihtoehtoina voivat olla, että rekrytoidaan kansainvälisiä työnhakijoita, jotka ovat jo Suomessa tai työnhakijoita Euroopasta ja myös muista maista ja näillä keinoin varmistetaan laajempi työvoiman saanti.

EURES-verkoston toimijat välittävät työntekijöitä Euroopan alueelle kontaktiverkostonsa avulla. Se koostuu 32 maasta ja 1000 asiantuntijasta. Tämän verkoston kautta meidän paikallisilla yrityksillämme on tukenaan ja käytössään nämä eurooppalaiset paikalliset toimijat.

Näin rekrytointiprosessi etenee

Prosessi alkaa yhteydenotolla TE-toimistoon, jossa rekrytointitarpeet kartoitetaan ja tehdään yhteistyösopimus. Tämän jälkeen alkaa rekrytointi sovitulla tavalla, ja paikalliset EURES-asiantuntijat voivat hoitaa markkinoinnin paikan päällä. Paikalliset EURES-asiantuntijat voivat lisäksi järjestää kokouksia, hoitaa etukäteisvalintaa sekä järjestää haastattelumahdollisuuksia paikan päällä tai virtuaalisesti, täysin sopimuksen mukaan. 

Parhaiden mahdollisten tulosten saavuttamiseksi tarvitsemme teidän, paikallisten työnantajien, aktiivisuutta näissä järjestelyissä.

Virtuaaliset rekrytointimessut Finland - Norway - Sweden Day 15.4.2021

Nämä rekrytointimessut on suunnattu kesä- ja kausityöntekijöiden rekrytointeihin. Edellisille Suomen järjestämille messuille marraskuussa 2020 osallistui lähes 4000 kansainvälistä työnhakijaa.

Kiinnostuitko? Jätä

ja saat lisätietoa ja apuamme kausityörekrytointiin.

Muistathan, että kun palkataan EU- ja ETA-kansalaisia, ei tarvita työlupia.