Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Osaajiin kiinni työnantajabrändäyksen avulla

Onnistunut työnantajakuva houkuttelee laadukkaimmat työnhakijat. TE-palvelujen valtakunnallisissa IMAGO-valmennuksissa muun muassa opitaan, mistä työnantajamielikuva rakentuu, ja miten yritys voi erottua edukseen rekrymarkkinoilla. Kajaanilaisen Infrasuunnittelu Oy:n tämän vuoden pääteemoja on osaajien houkuttelu ja rekrytoinneissa onnistuminen. Yritys aikookin hakea vauhtia tuleviin rekrytointeihin maksuttomista IMAGO-yritysvalmennuksista.

 

Itsevarma nainen hymyilee.

Kuva: Infrasuunnittelu Oy

Infrasuunnittelu Oy on perheomisteinen, kajaanilaislähtöinen suunnittelutoimisto, joka tuottaa infran suunnittelu-, mittaus- ja valvontapalveluita sekä rakennuttamisen asiantuntijapalveluita kaupungeille, kunnille, teollisuudelle ja julkishallinnon organisaatioille.

 

– Kilpailukenttä on erittäin vaativa. Kilpailemme suurten, monikansallisten suunnittelutoimistojen kanssa samoista toimeksiannoista ja osaajista, kuvailee yrityksen operatiivinen johtaja Hanna Repo.

 

Kasvuun uusien osaajien avulla

 

Kainuussa alan osaajapula on ollut todellisuutta jo pitkään ja Repo kuvaileekin Infrasuunnittelu Oy:tä urheilutermein kasvattajaseuraksi, jonka nykyiset osaajat on koulutettu pääosin itse. Nyt yritys tähtää hallittuun kasvuun ja kaipaa joukkoihinsa myös osaajia, joilta löytyisi jo referenssejä ja verkostoja.

 

– Tekemistä olisi tarjolla, mutta siihen ei voida tarttua ilman, että saamme lisää kokeneita suunnittelijoita. Kainuu ei välttämättä ole alueena houkutteleva muualta tuleville. Lisäksi suunnittelukentällä pienet toimijat ovat monesti hieman syrjittyjä kokeneiden työnhakijoiden toimesta. Tekijöiden näkökulmasta olemme harrasteliigaa, vaikka kilpailemme ihan samoista toimeksiannoista isojen suunnittelutoimistojen kanssa, Repo kuvailee pienen toimijan kohtaamia haasteita.

 

– Toisaalta yrityksessämme ei ole ollut paljoakaan liikkuvuutta. Monet työntekijämme ovat jo valmiiksi Kainuuseen sitoutuneita ja työyhteisö on hyvin yhteisöllinen, Repo kiittelee.

 

Yhteisöllisyys pienen toimijan etu

 

Infrasuunnittelu Oy:ssä halutaankin nyt siirtyä harrasteliigasta pääsarjaan. Repo uskoo, että näin käy, kun alan pienen toimijan työnantajamielikuvaa lähdetään kirkastamaan täydellä teholla.

 

– Korona on tuonut meillekin pysyvästi hybridityöskentelyn. Suunnittelutyötä ei tarvitse tehdä toimistolta käsin eikä esimerkiksi Kajaaniin ole pakko muuttaa koko perheen voimin työn perässä. Olemme nykyisin erittäin avoimia ajatukselle, että työntekijämme istuvat ympäri Suomea, itsekin Joensuusta käsin töitä tekevä Repo vinkkaa.

Repo haluaisi viestiä alan osaajille, että samoihin toimeksiantoihin on mahdollisuus päästä kiinni myös pienessä, perheenomaisessa ympäristössä.
 

– Yhteisöllisyys on meidän ehdoton vahvuutemme. Meillä ei olla yksin kasvottomana isoissa tiimeissä. Tunnemme kaikki toisemme, ja vaikka välillä on ollut voimassa vahva etätyösuositus, olemme onnistuneet pitämään kiinni yhteisöllisyydestä. Isommissa toimistoissa porukka on saattanut istua hyvinkin eristyksissä viimeiset kaksi vuotta, Repo pohtii.

 

Repo uskoo, että pienessä toimistossa kehitytään kokonaisvaltaisemmiksi suunnittelijoiksi.

 

– Isossa talossa osaaminen saatetaan pilkkoa pieniin putkiin. Meillä suunnittelijat pääsevät tekemään isoja projekteja alusta loppuun, jolloin kokonaisvaltainen ratkaisukyky kehittyy luontevasti. Kukaan ei ole kuitenkaan yksin kaikesta vastuussa, vaan keskusteleva työyhteisö on aina taustalla tukena.
 

Verkostoitumismahdollisuuksia ja vertaistukea
 

Repo sanoo, että nyt onkin tullut aika tietoisesti nostaa esille pienemmän yrityksen tekijöitä ja tekemistä. Koska osaajamarkkinointi on tehtäväkenttänä vielä vieras, Infrasuunnittelu Oy aikoo hakea vauhtia yrityksen työnantajamielikuvan kirkastamiseen TE-palvelujen valtakunnallisista IMAGO-valmennuksista.

 

– Haluan, että näyttäytyisimme ulospäin mukavana ja osaavana toimistona. Odotan myös innolla, että pääsen jakamaan kokemuksia ja verkostoitumaan muiden samassa tilanteessa olevien pk-yritysten kanssa, Repo toivoo.


 

Infrasuunnittelu Oy
 

  • 17-vuotias perheomisteinen yhdyskuntasuunnittelualan yritys, jolla on toimistot Kajaanissa ja Seinäjoella. Työntekijöitä myös Oulussa ja Joensuussa.
  • Työllistää tällä hetkellä 13 henkeä.
  • Liikevaihto noin 940 000 € (2020)
  • Asiakkaat pääasiassa kaupunkeja ja kuntia ympäri Suomen.
  • Työntekijät pääasiassa AMK- ja DI-taustaisia suunnittelu- ja projekti-insinöörejä.

 


IMAGO-valmennukset ovat yrityksille suunnattuja maksuttomia valmennuksia ja työpajoja, joista yritys saa konkreettisia työkaluja ja käytännön vinkkejä muun muassa työnantajamielikuvan kehittämiseen ja osaajamarkkinointiin. Tutustu ja hae maksuttomiin IMAGO-valmennuksiin täällä!

Päivitetty: 27.10.2022