null Pääkaupunkiseudun suurin rekrytapahtuma Megarekry tulee - oletko valmis?

Vantaan kaupungin työllisyyspalveluiden johtajan Timo Saaren mukaan tapahtumaan on jo ilmoittautunut 80 näytteilleasettajaa. Ilmoittautuminen Megarekryyn on kuitenkin vielä käynnissä.

Pääkaupunkiseudun suurin rekrytointitapahtuma Megarekry valtaa Viihdekeskus Flamingon 26.10. Tilaisuuden järjestävät Vantaan kaupungin työllisyyspalvelut ja Uudenmaan TE-toimisto yhteistyössä Viihdekeskus Flamingon kanssa. Vetovastuu tapahtumasta on kuitenkin Vantaan kaupungin työllisyyspalveluilla.

Megarekry on järjestetty vuodesta 2014 lähtien. Tapahtuma järjestetään vuodessa kaksi kertaa, syksyllä ja keväällä ja tämä on sen viides kerta. Lokakuun tapahtuman suunnittelu alkoi Vantaan kaupungin työllisyyspalveluiden johtajan Timo Saaren mukaan heti viime kevään Megarekryn jälkeen.

"Jo 80 yritystä ja oppilaitosta on ilmoittautunut näytteilleasettajaksi. Ilmoittautuminen tapahtumaan on vielä auki ja mukaan voi ilmoittautua vielä noin viikkoa ennen tapahtumaa", Saari kertoo.

"Työnhakijoille tämä on tilaisuus suoraan tutustua työnantajiin ja nähdä mitä tarjontaa on vapaissa paikoissa sekä päästä keskustelemaan suoraan yritysten edustajien kanssa. Pääkaupunkiseudulla on aloja, joilla on työvoimapula, joten tapahtumassa on tarjolla työnantajille iso joukko työnhakijoita", Saari toteaa.

"Yritykset saavat tapahtumasta näkyvyyttä, koska siellä on tuhansia kävijöitä, ja samalla pääsevät kartalle, minkälaisia työnhakijoita alalla on. Paikalla on monta työnantajaa, joten työnhakijalle tämä tarjoaa hyvät apajat keskustella työllisyysmahdollisuuksista eri yritysten kanssa", toteaa puolestaan Uudenmaan TE-toimiston yrityspalveluiden palveluesimies Johanna Vuorela.

"Työnantajia näissä tapahtumissa on yleensä ollut mukana sadan molemmin puolin. Viimeksi keväällä Megarekryssä paikalla oli noin 6400 työnhakijaa ja nyt tapahtumaan odotetaan saman verran kävijöitä", Saari kertoo.

Kutsu tapahtumaan onkin lähtenyt yli 10 000 työnhakijalle. Lisäksi paikalle odotetaan muualta tapahtumasta kuulleita, niitä jotka haluavat kenties vaihtaa työpaikkaa ja kauppakeskuksen asiakkaita, jotka tulevat pistäytymään tapahtumassa hetken mielijohteesta. 

Saari toteaa, että tilaisuudessa on iso massa väkeä liikkeellä, mikä luo tapahtumalle juhlallisuuden tuntua ja synnyttää myönteistä pöhinää. Hän neuvoo tapahtumaan tulijoita saapumaan paikalle joko heti aamusta tai kello 14 aikoihin, koska suurin ruuhka on puolilta päivin.

Tapahtumassa on työnhakijoille tarjolla myös uravalmennusta, apua ansioluettelon tekoon sekä omien työnhakuedellytysten parantamiseen. Ansioluettelo kannattaa olla mukana sekä paperisena että sähköisessä muodossa, jos haluaa jakaa ansioluetteloaan yrityksille. Hakemusten teossa auttaa CV-klinikka, jonka ilmaisessa ammattivalokuvaajan kuvauspalvelussa ansioluetteloonsa saa liitettyä tuoreen kuvan. Uudenmaan TE-toimiston piste Megarekryssä on suunnattu työnhakijoille, mutta myös yrityspalveluiden asiantuntijat kiertävät tapahtumassa jututtamassa yrityksiä ja etsimässä uusia yrityskontakteja.

Tapahtuman tavoite on, että mahdollisimman moni löytää työpaikan. Vuorela neuvoo osallistujia olemaan aktiivisia ja oma-aloitteisia: "Käykää rohkeasti yritysten ständeillä markkinoimassa omaa osaamistanne", hän kehottaa.

Aikaisemmissa Megarekryissä jotkut kävijät ovat löytäneet tapahtumasta työpaikan välittömästi.

"Reipas asenne ja CV mukaan, parhaimmillaan voi rekrytoitua saman tien", Saari lupaa.