null Palkkatuen hakeminen ja käsittelyaika Uudellamaalla

Uudenmaan TE-toimisto 
12.4.2017

Palkkatuen hakeminen ja käsittelyaika Uudellamaalla

Uudenmaan TE-toimisto siirtyy palkkatukihakemusten käsittelyssä 15.4.2017 alkaen sähköiseen käsittelyyn. TE-palveluiden verkkosivujen kautta lähetetty hakemus on nopein ja helpoin tapa hakea palkkatukea työntekijän palkkaamiseen.

Sähköisen hakemuksen tekeminen on ollut jo vuosien ajan mahdollista kirjautumalla TE-palveluiden verkkosivuilla Yrityksen ja työnantajan Oma Asiointi -palveluun (KATSO-tunniste)

Sähköinen asiointi nopeuttaa oleellisesti käsittelyaikoja
Sähköisesti KATSO-tunnisteella saapuneet hakemukset käsitellään aina nopeammin kuin paperisena tai skannattuna tulleet. Hakemus siirtyy välittömästi TE-toimiston palkkatukiyksikköön ja tuen hakija voi seurata tukipäätöksen tilannetta, esimerkiksi sitä, milloin hakemus on otettu käsittelyyn tai onko päätös jo tehty. Ensimmäisen hakemuksen teon jälkeen työnantajan perustiedot ovat valmiina, eikä niitä tarvitse enää kirjoittaa seuraaviin hakemuksiin.

KATSO-tunnisteilla tehdyt palkkatukihakemukset käsitellään niiden saapumisjärjestyksessä niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään 10 arkipäivän sisällä hakemuksen saapumisesta. Käsittelyaika vaihtelee hakemusten määrän ja työtilanteen mukaan. Nopeimmillaan palkkatukipäätöksen saa jo muutamassa päivässä.

Paperisena tai sähköpostiin skannattuina tulleet palkkatukihakemukset TE-toimisto joutuu tallentamaan erikseen ja kirjaamaan kaikki hakemuksessa olevat tiedot järjestelmään. Näin ollen paperisten hakemusten käsittely hidastaa huomattavasti päätöksen tekoa.

Paperisena tai skannattuna toimitettujen palkkatukihakemusten kohdalla tulee varautua arviolta noin kolmen viikon käsittelyaikaan, loma- ja ruuhka-aikoina pidempäänkin.

Työsuhde voi alkaa vasta sitten, kun TE-toimisto on myöntänyt palkkatuen.

Tervetuloa verkkoasiakkaaksemme!

Verkkosivut:

TE-palveluiden verkkosivut
http://te-palvelut.fi/te/fi/index.html

Yrityksen ja työnantajan Oma Asiointi -palvelu

https://asiointi.mol.fi/tomas/aloitussivu.jsf?kieli=fi