null Sosiaalinen media työnhaussa - Instagram

Haluaisitko tuoda osaamistasi esille sosiaalisen median alustoja hyödyntäen? Oletko löytänyt mielenkiintoisen työpaikkailmoituksen ja haluaisit saada enemmän tietoa työnantajayrityksestä? Mikäli vastasit kyllä, kannattaa tutustua Instagramiin. Instagram on visuaaliseen kuvan ja videon jakamiseen tarkoitettu palvelu ja yksi suosituimmista sosiaalisen median alustoista. Instagramista hyötyvät erityisesti luovan alan edustajat esim. valokuvaajat, matkailu- ja media-alan työntekijät, parturi-kampaajat, ripsi- ja kynsiartistit, automaalarit ja moni muu!

Yrittäjä voi tuoda Instagramin avulla yritystään tunnetuksi ja esitellä osaamistaan, kuten kauneusalan yrittäjä Lashes by Lotta tekee.

Tuo esiin osaamistasi

Instagramin avulla voit tuoda esiin osaamistasi tai kädentaitojasi sekä persoonaasi. Tilin luominen Instagramiin käy helposti. Aluksi sinun tulee ladata ilmainen Instagram-sovelluskaupasta kuten App Storesta tai Play Kaupasta. Palvelu on saatavilla iOS, Android ja Windows Phone -käyttöjärjestelmille. Kun olet ladannut sovelluksen, voit rekisteröityä käyttäjäksi luomalla oman käyttäjätunnuksesi. Kun tavoitteenasi on tuoda osaamistasi esille työnhaun tueksi, kannattaa käyttäjätunnus valita tulevaa sisältöä kuvaavaksi, esimerkiksi ValokuvaajaElliEsimerkki tai Ellikuvaa. Rekisteröitymisen jälkeen pääset julkaisemaan kuvia ja videoita osaamisestasi.

Instagram-profiilin avulla voit tuoda esiin osaamistasi tai kädentaitojasi, jolloin Instagram-profiili toimii ikään kuin portfoliona. Voit lisätä CV:seesi tai hakemukseesi linkin Instagram-profiiliisi ja tällä tavoin tuoda osaamistasi esille myös kuvien ja videoiden keinoin. Instagram-profiilin voi mainita työhakemuksessa tai CV:ssä esimerkiksi näin: "Lisätietoa taidoistani valokuvaajana löydät Instagram-tililtäni osoitteesta: https://www.instagram.com/katja_koivumaki/"

Instagram sopii hyvin valokuvaajan portfolioksi. Valokuvaaja Katja Koivumäki hyödyntää myös muita sosiaalisen media julkaisualustoja.

Instagram-profiili on myös erinomainen keino tuoda esiin persoonaasi. Ajatellaan esimerkiksi, että olet hyvin urheilullinen ihminen ja Instagramin käyttäjätilisi koostuu pitkälti kuvista ja videoista, joissa esittelet volttitaitojasi, poseeraat jalkapallojoukkueesi kanssa tai jaat omia vinkkejäsi kehonhuoltoon. Mikäli tavoitteenasi on työllistyä urheiluliikkeen myyjäksi, voit CVsi tai hakemuksesi osaksi linkittää Instagram-tilisi käyttäjätunnuksen ja tuoda tällä tavoin esiin sporttista persoonaasi ja elämäntapaasi.

Instagram tiedon etsimisessä

Oletko löytänyt mielenkiintoisen työpaikan ja nyt mietit, kuinka osaisit kohdentaa hakemuksesi työnantajayritykseen sopivaksi? Olitpa sitten laatimassa hakemuskirjettä tai osallistumassa työhaastatteluun, työnantajayritykseen kannattaa tutustua huolellisesti. Työnantajayrityksen tunteminen osoittaa, että olet tosissasi motivoitunut työskentelemään yrityksessä. Instagram on yksi suosituimmista sosiaalisen median palveluista, minkä myötä myös monet yritykset hyödyntävät Instagramia brändin rakentamisessa. Työnantajat voivat julkaista kuvia tai videoita myös työtapahtumiin tai henkilökuntaan liittyen. Näiden avulla voit päätellä, millaisia ihmisiä yrityksessä työskentelee. Viettävätkö he paljon aikaa yhdessä? Tai osallistuvatko esimerkiksi hyväntekeväisyystapahtumiin?

Voit aloittaa työnantajayrityksen profiilin etsimisestä ja tutkia, mitä profiilissa esitellään. Voit myös katsoa, minkälaisiin yhteyksiin työnantajayritys on merkitty eli tägätty. Saatat mahdollisesti löytää tietoa yrityksen arvoista, yhteistyökumppaneista ja käynnissä olevista projekteista. Monet työnantajat mainostavat Instagramissa myös avoinna olevia työpaikkoja. Voit myös saada vinkkejä niin sanotuista piilotyöpaikoista eli työpaikoista, jotka eivät vielä ole julkisessa haussa.

Vantaan Ohjaamo jakaa Instagram-tilinsä kautta tietoa ajankohtaisista tapahtumista. Ohjaamon omat työntekijät näkyvät kuvissa usein.
 

Teksti: Tiina Fager

Päivitetty: 18.08.2023