Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Tärkeää tietoa valmistuville

Hei sinä vuoden lopussa oppilaitoksesta valmistuva!

Jos sinulla ei ole työ- tai opiskelupaikkaa opintojesi päättyessä, aloita työnhakusi ja ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänäsi. Ilmoittaudu ensisijaisesti TE-palveluiden sähköisen Oma asiointi -palvelun kautta, jonka löydät uudelta Työmarkkinatorilta.

  • Oma asiointi -palvelu
  • Täytä ilmoittautuessasi huolellisesti kaikki pyydetyt tiedot ja arvioi oma palvelutarpeesi. Muista kirjata kotikuntasi, joka voi olla muu kuin osoitteen mukainen asuinkuntasi.
  • Vinkki sujuvan asiakkuuden käynnistymiseen: valitse työnhaun aloituksen syyksi "Jään työttömäksi" riippumatta siitä, oletko jo valmistunut tai valmistumassa. 
  • TE-toimistosta tai työllisyyden kuntakokeilusta ollaan sinuun yhteydessä puhelimitse. Sinun ei tarvitse tietää ilmoittautuessasi, kumpaan palveluun kuulut. TE-toimistosta soitetaan 0295-alkuisesta numerosta numerosta. Kunnasta soitettaessa numero voi olla tavallinen matkapuhelinnumero.

Seuraa avoimia työpaikkoja Työmarkkinatorilla! Työmarkkinatorilla voit myös luoda työnhakuprofiilin, jonka avulla työnantajat löytävät sinut paremmin.

Lämpimät onnittelut valmistumisesta! :)

Päivitetty: 22.02.2023