Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Työvoimaa alkutuotantoon ja elintarviketeollisuuteen Italiasta

Pohjanmaan TE-toimisto ja ELY-keskus toteuttavat yhdessä Satakunnan TE-toimiston kanssa kansainvälisen rekrytoinnin pilottiprojektin Le Marchen maakunnassa Italiassa. Tarkoituksena on rekrytoida alueellemme kasvihuone- ja sesonkityöntekijöitä sekä elintarviketyöntekijöitä, joista on erityisesti pulaa eikä kotimainen tarjonta vastaa kysyntää. Projekti aloitetaan tammikuussa 2021. On erittäin tärkeää, että projektissa on mukana paikallisia yrityksiä.

Kausityöntekijöiden rekrytoiminen kolmansista maista oli tänä vuonna haasteellista. Siksi Pohjanmaan ELY-keskus ja TE-toimisto Talent Coastline -ekosysteemin johdolla ovat ryhtyneet toimeen avatakseen uusia rekrytointikanavia Euroopasta. Tällä avauksella pyritään varmistamaan laajempi työvoiman saanti alueemme yritysten tarpeisiin. Paikalliset työnvälitystahot järjestävät rekrytoinnit yhteistyössä EURES-asiantuntijoiden kanssa.

EURES-verkoston toimijat välittävät työntekijöitä Euroopan alueelle kontaktiverkostonsa avulla. Verkosto koostuu 32 maasta ja 1000 asiantuntijasta, joiden tuki on alueemme yritysten käytettävissä.

Miten mukaan hankkimaan työvoimaa Italiasta?

Prosessi alkaa yhteydenotolla TE-toimistoon, jossa kartoitamme yrityksenne rekrytointitarpeet ja teemme yhteistyösopimuksen. Tämän jälkeen lähetämme työpaikkailmoitukset Italiaan, jossa paikalliset kollegamme hoitavat markkinoinnin. Sen jälkeen työnhakijoille järjestetään webinaareja, joissa kerromme alueestamme sekä työvoiman tarpeesta. Jotta projektissa päästäisiin parhaaseen mahdolliseen tulokseen, tarvitsemme teidän, paikallisten työnantajien, aktiivisuutta näissä järjestelyissä.

Paikalliset EURES-asiantuntijat Italiassa järjestävät tapaamisia ja he voivat hoitaa etukäteisvalintaa sekä järjestää haastattelumahdollisuuksia paikan päällä tai virtuaalisesti, täysin sopimuksen mukaan. HUOM! EU- ja ETA-maiden kansalaiset eivät tarvitse oleskelupaa Suomessa työskentelyyn.

Virtuaaliset rekrytointimessut Finland Works 11.2.2021 on myös suunnattu alkutuotannon ja elintarviketeollisuuden rekrytointeihin. Edellisille Suomen järjestämille messuille osallistui lähes 4000 kansainvälistä työnhakijaa.

Kiinnostuitko?

Jätä yhteydenottopyyntö tämän linkin kautta!

Tai ota suoraan yhteyttä:

Marko Laukas puh. 0295 056 247

Johanna Leponiemi-Sandvik puh. 0295 056 205

Tomas Ede puh. 0295 056 039

s-posti: etunimi.sukunimi(a)te-toimisto.fi

 

 

 

 


Oma
asiointi