null Väliaikainen lakimuutos: työnhaun alkaessa palvelutarvetta koskeviin kysymyksiin vastaaminen tai työllistymissuunnitelman päivittäminen on vapaaehtoista

1.5.2020 on tullut voimaan väliaikainen lakimuutos, jonka mukaan työnhaun alkaessa palvelutarvetta koskeviin kysymyksiin vastaaminen tai työllistymissuunnitelman päivittäminen on vapaaehtoista, myös takautuvasti 16.3.2020 alkaen. Muutos on voimassa 30.6.2020 asti.

Voit halutessasi vastata työnhakijaksi ilmoittautumisen jälkeen palvelutarvetta koskeviin kysymyksiin ja päivittää työllistymissuunnitelmaa, mutta työnhaun voimassaolo ei pääty sen vuoksi, jos näitä tehtäviä ei ole tehty.

Työnhaun voimassaoloa koskevat muutokset ovat voimassa 30.6.2020 asti. Lakia sovelletaan takautuvasti siten, että TE-toimisto voi pyynnöstäsi korjata ja palauttaa voimaan edellä mainituista syistä 16.3.2020 tai sen jälkeen katkenneen työnhaun. Työnhaun korjaamista voit pyytää valtakunnallisesta henkilöasiakkaiden puhelinpalvelusta. Työttömyysetuuden maksaminen edellyttää työnhaun voimassaoloa. Oman työnhaun tilanteesi voit tarkistaa Oma asiointi -palvelusta.

Oma asiointi -palvelu

Henkilöasiakkaiden puhelinpalvelu

Lue lisää

Työnhaun aloitus ja voimassaolo - ohjeita työnhakijalle (pdf)