Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Yrittäjä voi saada väliaikaista työmarkkinatukea – laki voimassa 30.6. asti

Yrittäjät voivat saada väliaikaisesti työmarkkinatukea koronavirusepidemian aiheuttaman äkillisen ja yllättävän kysynnän heikkenemisen vuoksi. Ratkaisu koskee kaikkia yrittäjiä riippumatta yritystoiminnan muodosta. Laki on voimassa 30.6.2021 asti.

Työmarkkinatuen saaminen edellyttää, että yrittäjän päätoiminen työskentely yrityksessä on päättynyt tai yritystoiminnasta saatava tulo on vähemmän kuin 1 089,67 euroa kuukaudessa siinä jokaista yrittäjänä työskentelevää henkilöä kohti.

Työmarkkinatuen maksaminen edellyttää, että yrittäjä ilmoittautuu työnhakijaksi TE-toimistoon. TE-toimisto antaa Kelalle työvoimapoliittisen lausunnon yrittäjän oikeudesta työmarkkinatukeen.

Työnhakijaksi ilmoittautumisessa huomioitavaa

Lakimuutoksen nopean valmistelun ja määräaikaisen voimaantulon vuoksi TE-palvelujen verkkoasiointipalvelua ei ole ollut mahdollista korjata vastaamaan muuttuneita edellytyksiä. Tämän vuoksi ilmoittautumislomakkeella on kysymyksiä, joihin on vastattava samalla tavoin, kuin muusta syystä työnhakijaksi tulevien.

Ilmoittautumisen jälkeen saa Oma asiointi -verkkopalvelussa vastaanottoilmoituksen, jossa kerrotaan asiointiohjeet. On tärkeää tutustua ohjeisiin tarkasti ja toimia niiden mukaisesti.

Lisätiedot:

TE-palvelut koronatilanteessa yrittäjille ja työnantajille (Te-palvelut.fi)