Pohjois-Karjalan TE-toimisto

Näillä sivuilla kerromme Pohjois-Karjalan TE-toimiston asioimiskäytännöistä sekä paikallisista tapahtumista ja ajankohtaisista asioista.

Huom!

Toivomme sinun asioivan TE-palveluissa ensisijaisesti Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Jos et voi käyttää verkkopalvelua, voit asioida puhelinpalvelussa tai toimipaikoissamme.

Työnhaku tulee käynnistää ensisijaisesti Oma asiointi -palvelussa, jonka jälkeen otamme sinuun tarvittaessa yhteyttä kahden viikon sisällä työnhaun käynnistymisestä. Verkkopalvelusta näet myös työnhakusi tilanteen tai voit jättää meille yhteydenottopyynnön.

Jos sinulla on flunssan kaltaisia oireita, niin hoidathan asiasi verkko- tai puhelinpalvelussa, kiitos!

 

Seuraa meitä myös somessa

 

 

Uutiset

null Pohjois-Karjalan ammattibarometri I-2022: Hoito- ja sosiaalialalla edelleen maakunnan pahin työvoimapula, ravintola- ja rakennusalalle kaivataan lisää tekijöitä

Hoito- ja sosiaaliala työllistävät Pohjois-Karjalassa edelleen varmimmin, kertoo työ- ja elinkeinotoimiston julkaisema tuore ammattibarometri. Myös ravintola- ja suurtaloustyöntekijöistä sekä tarjoilijoista on pulaa koko maakunnassa, ja kesää kohti mentäessä ja koronatilanteen hellittäessä näiden alojen työvoimatarpeen odotetaan kasvavan edelleen. Samoin rakennusalalla on suuri kysyntä useiden erityisalojen osaajista, kuten kirvesmiehistä, rakennuspuusepistä sekä rakennussähköasentajista.

Kovin työvoimapula Pohjois-Karjalassa on edelleen hoito- ja sosiaalialalla. Etenkin sairaanhoitajia ja lähihoitajia tarvitaan töihin ympäri maakuntaa, ja myös lääkäreistä, hammaslääkäreistä, puheterapeuteista ja psykologeista on jatkuvasti tarvetta.

Pahin pula Pohjois-Karjalassa on tuoreen ammattibarometrin mukaan seuraavista ammattiryhmistä: yleislääkärit, ylilääkärit ja erikoislääkärit, hammaslääkärit, suuhygienistit, psykologit, sosiaalityön erityisasiantuntijat, kuulontutkijat ja puheterapeutit, sairaanhoitajat, terveydenhoitajat, röntgenhoitajat, lähihoitajat sekä muut luokittelemattomat terveydenhuollon asiantuntijat. Tarvetta on paljon myös esimerkiksi lastentarhanopettajista, erityisopettajista sekä tietyistä teollisuuden ja rakennusalan ammattilaisista.

Suurimman ylitarjonnan ammateiksi arvioitiin yhteiskunta- ja kulttuuritutkijat, toimittajat, kuvataiteilijat, muusikot ja säveltäjät, ohjaajat ja tuottajat sekä yleissihteerit. Myös esimerkiksi myyjiä ja matkaoppaita on työnhakijoina huomattavasti enemmän kuin näillä aloilla on avoimia työpaikkoja.

Ammattibarometri perustuu TE-toimistossa helmi–maaliskuussa 2022 tehtyyn arvioon noin 200 ammatin kysynnän ja tarjonnan kohtaamisesta seuraavan puolen vuoden aikana. Aluekohtaiset ammattibarometrit on tehty samanaikaisesti kaikissa Suomen TE-toimistoissa.

Seuraava arvio työllistymisen näkymistä eri ammateissa tehdään syksyllä 2022. Viimeisimmät ammattibarometriarviot myös seutukunnittain löytyvät osoitteesta www.ammattibarometri.fi.

Tiedotteet

Otsikko

TAPAHTUMAKALENTERI

Päivitetty: 18.08.2023