null Uudenmaan TE-toimiston vuoden toinen uutiskirje luettavissa

Tänään ilmestyi Uudenmaan TE-toimiston vuoden 2017 toinen uutiskirje, jossa puhutaan muun muassa maan hallituksen päätöksellä vuodenvaihteessa käynnistyneistä määräaikaishaastatteluista.

"Työllisyydessä on tapahtunut alkusyksystä alkaen orastavaa käännettä parempaan suuntaan. Määräaikaishaastattelut parantavat tilannetta omalta osaltaan ja tehostavat työnhakuja. Vaikka lisäkäsiä haastattelujen tekemiseksi onkin saatu, on työurakka nykyisellä henkilöstömäärällämme aivan suorituskyvyn äärirajoilla", Uudenmaan TE-toimiston johtaja Jarmo Ukkonen kirjoittaa uutiskirjeessä.

Määräaikaishaastatteluja ei tehdä haastattelun itsensä vuoksi. Tässä haetaan tuloksia eli tavoitellaan suoraa työllistymistä tai aktivointia eri palveluihin. Samalla saadaan tietenkin myös päivitettyä työnhakijan tilanne ajan tasalle. Tulokset alkavat varmasti näkyä pienellä viiveellä, kun haastatteluissa tehtyjen työllistymissuunnitelmien toimet ja palvelut alkavat toteutua.

Kolme ostopalvelukokeilua hallituksen kärkihankkeita, joilla haetaan kokemuksia tuleviin kasvupalveluihin

Lisäksi uutiskirjeessä käsitellään Uudenmaan TE-toimistossa viime vuonna käynnistyneitä kokeiluja, joihin on tällä hetkellä osallistunut jo yli 500 asiakastamme  ja tulokset ovat olleet vakuuttavia!

"Kaikkien kokeilujen kruununa on ICT-, digi- ja markkinointialojen Äkkilähtö työhön! -palvelu. Palvelun lopettaneita on tällä hetkellä noin 150 asiakasta, joista 100 on työllistynyt", Uudenmaan TE-toimiston kehittämiskoordinaattori Jani Honkanen kertoo.

Työllistyneistä yli puolet on saanut vakituisen tai yli 12 kuukautta kestävän kokopäiväisen työsuhteen. Lyhemmätkin työsuhteet ovat olleet valtaosin kokopäiväisiä. Yritystoiminnan aloittaneita on kolme kappaletta.

"Asiakkaita on ohjautunut palvelusta myös työvoimakoulutuksiin, F.E.C.-koulutuksiin sekä yrittäjäkoulutukseen, joten työttömäksi ei ole juuri jääty palvelun päätyttyä. Koulutusten sijasta tähtäämme kuitenkin aina ennen kaikkea osallistujien työllistymiseen."

Rakennusalalla työvoimapula

Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto sekä ELY-keskus etsivät yhteistyössä kouluttajien ja työnantajien kanssa keinoja, joilla rakennusalan kasvaneeseen osaajatarpeeseen pystytään vastamaan. Vuoden 2017 alusta lähtien Uudenmaan TE-toimisto on panostanut vahvasti rakennusalan ammatillisen koulutuksen tarjontaan.

"Useat koulutukset toteutetaan suoraan työllistymiseen tähtäävinä RekryKoulutuksina yhdessä työnantajien kanssa", Uudenmaan TE-toimiston palveluesimies Hannu Hyytinen sanoo.

Toinen tapa hankkia rakennusalan osaamista on omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella, jonka avulla on mahdollista suorittaa kokonainen tutkinto tai lyhytkestoinen ammatillinen täydennyskoulutus. Työnantajalla on puolestaan mahdollisuus räätälöityyn tukeen, jossa esimerkiksi RekryKoulutuksen kautta voi riskittömästi ja taloudellisesti rekrytoida osaavia työntekijöitä.

Yritysten kehittämispalvelujen avulla lisää työtä Suomeen

Kun suuryritykset ja julkinen sektori vähentävät henkilöstöä, pk-yritysten kehittyminen on tärkein uusia työpaikkoja synnyttävä voima.

"TE-toimisto haluaa kantaa kortensa kekoon pk-yritysten kasvun tueksi, jotta työtä saadaan lisää Suomeen ja siten paikkoja työnhakija-asiakkaillemme", Uudenmaan TE-toimiston yritysasiakkuuskoordinaattori Riku Hautamäki toteaa.

Tärkein työkalu, jolla yrityksen kehittymistarpeita selvitetään, on netistä löytyvä pk-yritysten kehittämiskartoitus. Kyse ei ole monimutkaisesta byrokraattisesta hakemuksesta, vaan hyvin yksinkertaisesta selvityksestä, jonka voi täyttää vapaamuotoisesti kysymysten ohjaamana.

Moni yrityksistä lähtee myös rekrytoimaan lisää työvoimaa, kun liiketoiminta on ensin saatu kasvu-uralle.

"Tällöin TE-toimisto pääsee tekemään ydintehtäväänsä – työnvälitystä. Siten yritysten palveleminen auttaa myös työnhakijoita työllistymään", Riku Hautamäki toteaa.

Lue Uudenmaan TE-toimiston kaikki uutiskirjeet täältä:

 

Uppdaterad: 18.08.2023